Megmozdultunk többféleképpen, avagy véget ért a ZÖLD LAKadémia ötödik modulja

Megmozdultunk többféleképpen, avagy véget ért a ZÖLD LAKadémia ötödik modulja

2022. áprilisában lezajlott a ZÖLD LAKadémia projekt keretein belül az 5. modul is, a Mozdulj meg!, ahol háromféleképpen mutattuk meg, hogyan lehet mozogni, és ezekről írtunk nektek néhány gondolatsort, hogy milyen is volt. Be is mutatjuk nektek.

Az első foglalkozásunk 2022. április 8-án volt, a Chi-kung Workshop kezdőnek // Elmélet és gyakorlat, ahol Sifu Kovács Eszter, iskolavezető, a Wu De Harcművészeti Egyesület elnöke tartott egy rövid kis bevezetést arról, hogy mi is az a Chi-kung? Mit kell róla tudni? Hogy fog kinézni ez a foglalkozás? Elméleti és gyakorlati bevezetést is kaptunk arra nézve, hogyan lehet a testünket, és az elménket kicsit egyensúlyba hozni, kikapcsolni és csak magunkra fókuszálva végezni a gyakorlatokat, amiket otthon is bátran gyakorolhatunk. 

A második foglalkozásunk 2022. április 15-én volt, amin egy Dance Workshoppal kedveskedtünk a fiataloknak a Húsvéti Ünnepek előtt. A foglalkozást Szakál-Nógrádi Vivien tánctanár tartotta a Skillful Dance tánciskolából.
A tanárnő igyekezett mindenkit jól bemelegíteni, megmozgatni, olyan koreográfiát megtanítani a résztvevőknek, amit akár később is tudnak használni, sőt improvizálni is kellett egyes részeknél. Természetesen a tánctanár igyekezett úgy tartani a foglalkozást, hogy akik nem rendelkeznek táncos előismeretekkel, ők is könnyedén el tudják sajátítani a mozdulatokat, és később a saját stílusukat is belevíve önfeledten táncolhassanak. A tanulás után, zárásképpen egy kis levezetést tartott Vivi. Illetve az óra végén pizza vacsi várta a fiatalokat, cserébe a kemény munkáért.

Végezetül a harmadik foglalkozásunk 2022. április 21-én, a Pacsirta utcai „GyepesMód” közösségi térben, vagyis kint a szabadban volt, az Alternativa Egyesülettel közösen szervezett Játszva Mozogj! workshop keretében. Az esemény célja az volt, hogy a fiatalok megismerhessenek olyan játékokat, amelyeket nem csak egyszerűen egy kontrollerrel kell irányítva kell játszani, hanem saját maguknak is mozogniuk kell. Észre se veszi az ember, és közben máris égeti a kalóriákat és még sportol is. A programon első sorban a Just Dance játékkal ismerkedtek a résztvevők, de még akad számos olyan játék, ami hasznos lehet a gyerekek számára, és kellemes kikapcsolódást biztosít családi vagy baráti körben. Szerencsére mindenki jól érezte magát. Nem számított, hogy az illető tudott-e táncolni vagy sem. Az volt a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát.

Ha kiváncsiak vagytok a részletekre akkor nézzétek meg az összefoglaló videóinkat a YouTube csatornánkon, illetve ha szeretnétek többet tudni a Chi-kungról, akkor olvassátok el a korábbi cikkünket is.

Sziasztok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük