Légy természetes!

Légy természetes!

Olvassatok bele, hogyan tetszett a résztvevőknek a ZÖLD LAKadémia 2022. február 6-án megtartott „Krémkészítés házilag workshop” programja. 🙂
Ha kíváncsiak vagytok a teljes előadásra, visszanézhetitek YouTube csatornánkon erre a linkre kattintva!

Nagyon tetszett a mai nap, és nagyon gyorsan eltelt az idő. Nagyon sok hasznos és gyakorlatias információt hallottam.

Nagyon tetszett, sok mindent tanultam. A krémkészítés része volt a legizgalmasabb számomra.

Általában szeretem a hétvégét otthon tölteni, hogy kipihenjem a heti jövés-menést, de ez a program megérte, hogy kimozduljak. Nagyon szeretem azokat a foglalkozásokat, ahol meg lehet fogni, kóstolni, szaglászni valamit. Nagyon hatásosnak tartom, mert rá tudja vezetni egy kicsit alternatívabb gondolkodásra azokat is, akik ezzel eddig nem foglalkoztak. Nem biztos, hogy mindenre megoldást kínálnak a patikai termékek, érdemes kiegészítő- vagy helyettesítő gyógymódokat is megismerni. Nagyon tetszett az előadó hitelessége, hiszen nem csak hobbiból foglalkozik a natúr kozmetikumokkal, természetes gyógymódokkal, hanem a mindennapjainak szerves része. Már a foglalkozás végén be tudok számolni személyes tapasztalatról: sokkal puhább lett a bőr a kezemen már csak attól, hogy néhány csepp krémet a készítés közben rákentem. A jövőben még figyelmesebben olvasom el az összetevők listáját, újra gondoltam, miket tudnék itthon lecserélni környezetkímélőbb termékekre, kedvet kaptam húsmentes napok tartásához.

Nagyon jól éreztem magam. Fáradtan ébredtem reggel, de a workshop teljesen feltöltött. Nagyon örülök, hogy ennyi információt kaptam – még próbálom feldolgozni. A természetes gyógymódokat eddig is szerettem, igyekeztem keresni az új lehetőségeket. Örülök, hogy tudtam készíteni krémeket a meglévő bőrproblémáimra. Biztos, hogy otthon ki fogok próbálni továbbiakat is. Lehet, hogy több idő beszerezni az alapanyagokat és elkészíteni a krémet, de jobban bízok benne, mert tudom, hogy miből készülnek. A permetkészítést is szívesen elsajátítanám a jövőben.

Nagyon élveztem. Szerettem eddig is utána járni az arcápolással és hajápolással kapcsolatos alternatív lehetőségeknek. Régebben többször használtam természetes, otthon elkészíthető maszkokat, pakolásokat a hajamra és az arcomra. Nagyon tetszett, hogy egyben volt minden információ, hogy melyik problémára milyen gyógynövényeket, alapanyagokat lehet használni. Minden krémet külön embernek készítettem az egyedi igényeik szerint. Örültem, hogy tudok segíteni a körülöttem élőknek ezáltal.

Szeretek a természetben túrázni, és mindig is érdekelt, hogy azok a növények, amik ilyenkor kürülvesznek, vajon a látványon túl használhatók-e például gyógyításra. Néhányat már ismertem, például az útifű párszor már segített rajtam is. Azonban a túratársaim jobban ismerték ezeket a növényeket. Most jó alkalomnak láttam, hogy én is megismerkedjek néhány tippel. Az egész nagyon érdekes volt. Imádtam minden pillanatát. Leginkább az varázsolt el, hogy mennyi mindenre jó lehet egy-egy növény. Az is érdekesnek tűnt, hogy tulajdonképpen erősítik vagy kiegészítik egymás hatását. Ízlettek a turmixok is. Talán nem meglepő, hogy az a pillanat maradt meg amikor az első saját krémem elkészült. Ekkor tudatosult bennem, hogy én is el tudom készíteni. Nagyon örültem. Az előadások anyagából most már be tudok azonosítani néhány növényt, és a túrák alkalmával krémet is tudok magammal vinni, hiszen kis helyen elfér, és nagyon hasznos lehet. A családomnak is adtam a foglalkozáson készített krémekből, és mindenkinek tetszettek. Használni még nem használták, de az illatuk mindenkit elvarázsolt.

Nekem nagyon tetszett a krémkészítés része. Örülök, hogy kiélhettem a kreativitásom, és közben tanulhattam is. Azért jelentkeztem, mert kíváncsi voltam, milyen alapanyagokat lehet felhasználni az otthoni kozmetikumokba. Akiknek krémet adtam, el tudtam magyarázni, hogy miket és miért használtam.

Ez a téma nagyon közel áll hozzám, és a jövőben szeretnék a természetgyógyászattal sokkal jobban megismerkedni. A bőröm érzékeny a mesterséges alapanyagokat tartalmazó krémekre, így különösen fontos számomra, hogy természetes összetevőkből készültet tudjak készíteni és használni. A mai világban rengeteg mesterséges adalékanyagot tesznek minden nap használt termékeinkbe. Érdekesnek hangzott a gondolat, hogy mindezek akár teljesen természetes alapanyagokkal helyettesíthetők lehetnek. Megfogtak a személyes tapasztalatok (az előadó útja, története), az érdekfeszítő előadás és nem utolsó sorban a krémkészítés kipróbálása. Részletesebben tanulhattam arról, mi mindenre lehet jó akár egy szekrényben meglapuló fűszer vagy egy, a kert végében kihajtott gyógynövény.

Nagyon örülök, hogy itt lehettem. Az előadás nagyon jól volt felépítve, és nagyon sok tudást kaptam viszonylag rövid idő alatt. Nagyon ritkán veszek részt olyan frontális előadáson, ami ennyire izgalmas, és alig várom a következő diát. Köszönöm szépen az élményt.

Nagyon tartalmas volt az előadás, nagyon sok minden elhangzott. Örülök, hogy lehetett kóstolni zöldturmixot, zöldségkrémeket és teákat. A kedvenc pillanataim közé tartoztak a gyógynövények megismerései, a krémkészítés és a közös étkezés. Úgy gondolom, a későbbiekben fogom tudni hasznosítani a tudást, amit megszereztem. Esetleg egy tea vagy egyéb gyógynövényes dolog kapcsán. Jelen pillanatban viszont használom azokat a krémeket, amelyeket a program keretében készítettem.

Azért jelentkeztem, mert szerettem volna természetes alapanyagokból magam elkészíteni a saját kozmetikumaimat. Nagyon tetszett, hogy hiteles embertől tanulhatok. A kedvenc pillanatom az volt, amikor közösen kevergettük a krémalapot. Rájöttem, hogy ez bizony nem két perc alatt készül el, mint gondoltam. Ízlettek a turmixok is, azt hittem, hogy a hozzávalók csak haszontalan gazok, de most már tudom, hogy a tyúkhúrból is lehet teát készíteni. Rengeteget tanultam, és rájöttem, hogy ehhez sok türelem kell, ami nekem nem az erősségem, de nagyon tetszik, hogy hasznos dolgokat tudok készíteni. Az izomlazításra javasolt krém nagyszerűen bevált. Egyelőre csak ezt próbáltuk ki a családdal, de a többi is biztosan jó lesz majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük