A nagyi csoda pakolása

A nagyi csoda pakolása

Egészen fiatalkorom óta nagy szerelmem a hajam, és igyekszem a lehető legjobb ápolást megadni neki. Azonban vannak napok, mikor csak a régi, jó, nagyanyáink által is használt praktikák segíthetnek igazán. Ilyenkor jut eszembe mamám, aki mindig kihúz a bajból, legyen az egy másnapra esedékes beadandó vagy a hajam újjáélesztése.

Ráadásul a recept roppant egyszerű: pár perc alatt elkészíthető, és csupán 2 alapanyag szükséges hozzá, amik a konyhában is megtalálhatók. Na, de mik is ezek pontosan?

A válasz: olaj és tojás.

A recept pedig teljesen egyénre szabható, hogy még praktikusabb legyen.

Nagymamám sima napraforgó olajat használ, én olívaolajat, mivel az sűrűbb állagú, és nálam jobban bevált.

A tojásról pedig annyit érdemes tudni, hogy akinek nagyon szárazak a hajvégei, NE! használja a fehérjét, csak a sárgáját. Van, akinek ez nem okoz gondot, de jobbnak láttam megemlíteni.

És akkor az elkészítés:

(Én hajmosás előtt szoktam alkalmazni, mert szerintem praktikusabb.)

Egy kis tálba beleütjük a tojást / a szétválasztott tojássárgáját, majd annyi olajat öntünk hozzá, amennyi épphogy elfedi. Villával egységesre kavarjuk, majd felvisszük a hajunkra. (Kicsit koszolós, ezért jó tippként ajánlom a könnyebb felvitelhez, a konyhai kellékesnél beszerezhető ketchup-os flakonokat. Ha van kis szájú üvegecskéd, azzal is megoldhatod, hogy ne legyen minden tojásos.)

Állni hagyjuk a feltűzött hajon 30 perc / 1óráig, majd langyos, DE! nem meleg vízzel egyszerűen kiöblítjük, és csak a hajtövet samponozzuk.

A tojás mennyisége a hajhosszhoz igazodik!!

  • Kb. váll és lapocka között: 1 sárgája (nagyobb tojás esetén)
  • Váll alatt: kb. 5 – 10 centinként + 1 sárgája (nagyobb tojás esetén)

Remélem, Neked is segít, és selymesen puha, fényes hajtincseket varázsol.

Baracksüti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük