Ahogy ígértük, meghoztuk neked a videóban szereplő receptünket. Próbáld ki bátran!
Hozzávalók:
A hozzávalókat tetszőlegesen variálhatod – mi most ezekkel az alapanyagokkal dolgoztunk:
- 1 zacskó Soba tészta (és a zacskó tartalma: fűszer és szósz)
- gomba ( lehet nyers vagy konzerves)
- hagyma ( vagy 2 kicsi vagy 1 nagynak a fele)
- virsli (lehet sonka vagy más hús / felvágott is, de ki is lehet hagyni, ha szeretnél beletenni)
- vaj vagy olaj
Fűszerek:
A tészta fűszerezése az ízlésedre van bízva. Ha van otthon sülthús fűszerkeveréked, azt is használhatsz. Mi most ezekkel ízesítettük:
- só
- bors
- piros paprika
- majoranna
- oregánó
- bazsalikom
Elkészítés:
- Darabold fel a gombát, a hagymát és a virslit.
- Serpenyőben vagy kis fazékban olvaszd meg a vajat (vagy öntsd bele az olajat), ha megolvadt, tedd bele a fűszereket, és egy kicsit keverd meg.
- Utána mehet bele a hagyma és a gomba. Ha kicsit megpuhult, mehet bele a virsli is.
- Egy pici vizet is nyugodtan lehet bele önteni, hogy legyen szaftja, és utána mehet bele a zacskóban található fűszer és a sűrű szójaszósz. Kevergesd 2 percig, és utána zárd el.
- Közben tedd a tésztát egy tálba, és tegyél fel vizet forralni vízforralóban. Amikor felforr, öntsd rá a tésztára, hogy ellepje, majd fedd le. (Ha nincs vízforralód, használj egy fazekat a forraláshoz. Ha gondolod, meg is főzheted a tésztát.)
- Ha megpuhult a tészta, öntsd le róla a vizet, és kavard bele a zöldséges-húsos szószba.
- Végezetül tálald, és már lehet is fogyasztani.
Jó étvágyat!