Zacskós tészta felturbózva

Zacskós tészta felturbózva

Ahogy ígértük, meghoztuk neked a videóban szereplő receptünket. Próbáld ki bátran!

Hozzávalók: 

A hozzávalókat tetszőlegesen variálhatod – mi most ezekkel az alapanyagokkal dolgoztunk:

  • 1 zacskó Soba tészta (és a zacskó tartalma: fűszer és szósz)
  • gomba ( lehet nyers vagy konzerves)
  • hagyma ( vagy 2 kicsi vagy 1 nagynak a fele)
  • virsli (lehet sonka vagy más hús / felvágott is, de ki is lehet hagyni, ha szeretnél beletenni)
  • vaj vagy olaj

Fűszerek: 

A tészta fűszerezése az ízlésedre van bízva. Ha van otthon sülthús fűszerkeveréked, azt is használhatsz. Mi most ezekkel ízesítettük:

  • bors
  • piros paprika
  • majoranna
  • oregánó
  • bazsalikom

Elkészítés: 

  1. Darabold fel a gombát, a hagymát és a virslit.
  2. Serpenyőben vagy kis fazékban olvaszd meg a vajat (vagy öntsd bele az olajat), ha megolvadt, tedd bele a fűszereket, és egy kicsit keverd meg. 
  3. Utána mehet bele a hagyma és a gomba. Ha kicsit megpuhult, mehet bele a virsli is.
  4. Egy pici vizet is nyugodtan lehet bele önteni, hogy legyen szaftja, és utána mehet bele a zacskóban található fűszer és a sűrű szójaszósz. Kevergesd 2 percig, és utána zárd el.
  5. Közben tedd a tésztát egy tálba, és tegyél fel vizet forralni vízforralóban. Amikor felforr, öntsd rá a tésztára, hogy ellepje, majd fedd le. (Ha nincs vízforralód, használj egy fazekat a forraláshoz. Ha gondolod, meg is főzheted a tésztát.)
  6. Ha megpuhult a tészta, öntsd le róla a vizet, és kavard bele a zöldséges-húsos szószba. 
  7. Végezetül tálald, és már lehet is fogyasztani.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük