ZÖLDSÉGES TÉSZTA (TORTELLINI)

ZÖLDSÉGES TÉSZTA (TORTELLINI)

Most mutatok nektek egy egyszerű, de mégis finom receptet, ami feldobja a tésztánkat. Az én választásom most a tortellinire esett, mivel ez töltött tészta, így jobban feldobja a recept ízvilágát, de persze ha nincs otthon olyan tésztátok, akkor megteszi a sima is. Lássunk is neki!

HOZZÁVALÓK:

-1 csomag tortellini tészta
-olaj
-gomba
-fél hagyma
-szójaszósz / teriyaki szósz
-chili (elhanyagolható)
-só
-bors
-vegeta
-oregano
-majoranna
-bazsalikom
-paprika

ELKÉSZÍTÉSE:

Tegyünk a lábasba vizet, majd rakjunk bele egy kevés sót és olajat, majd rakjuk fel a tűzhelyre. Amíg várjuk, hogy felforrjon, addig bontsuk fel a tortellini tésztánkat.

Ha felforrt a vizünk, akkor rakjuk bele a tésztákat, kevergessük meg, és hagyjuk megfőni. Kb. 8-10 perc alatt elkészül.

Ha jó a tésztánk, akkor szűrjük le róla a vizet, majd rakjuk félre a tortelliniket.

Keverjük össze egy kis tálba a fűszereket. Az arányokat tetszés szerint mérd. Ha nem elég fűszeres, utána is tudod még korrigálni. Ha van chili krémed vagy porod, akkor a fűszerekhez nyugodtan hozzákeverheted. De ha nem szereted az erőset, akkor csak szójaszószt vagy teriyaki szószt önts egy kis tálba. (Ha van mind a kettő, nyugodtan használd mixelve.)

Megmossuk a gombákat, és feldaraboljuk, majd utána hagymát is.

Ha előkészítettünk az alapanyagokat, akkor jöhet a főzés. A serpenyőbe teszünk olajat, és megvárjuk amíg felforrósodik, utána beletesszük a hagymát és a gombát , és egy kicsit összekeverjük.

Utána mehet bele a fűszerkeverékünk, és kis kavargatás után a szószunk is. Ha egy kicsit édesebben szeretnénk, akkor egy kiskanál cukrot is rakhatunk bele.

Ha már kellőképpen összeállt a zöldséges szószunk, ráönthetjük a tésztánkra, még egyszer utoljára összekavarjuk, és már lehet is tálalni.

Jó étvágyat hozzá. Remélem, ízlik 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.