Most megosztunk veletek egy finom és egyszerű receptet. Érdemes kipróbálni, garantált a siker és gyorsan el fog fogyni. 😉 Sok sikert hozzá. HAJRÁ!!!
HOZZÁVALÓK:
A mártogatóshoz:
-tejföl
-majonéz
-mustár
-só
-bors
-vegeta
-majoranna
-oregano
-bazsalikom
-ezersziget öntet
A golyókhoz:
-300 g trappista sajt
-1 db tojás (közepes, „M”-es méretű)
-30 g liszt
-sonka
-fűszerek saját ízlés szerint( só, bors, vegeta, oregano, majoranna, bazsalikom)
A kisütéshez:
-étolaj
ELKÉSZÍTÉSE:
Készítsük el előbb a mártogatóst. Rakjunk bele minden hozzávalót egy kis tálba, a fűszerezést mindenki a maga ízlése szerint adagolja bele. Ha megvagyunk, akkor kavard össze, és rakd be a hűtőbe állni amíg a golyókat el nem készítetted.
Egy tálba lereszeljük a sajtot, felkockázzuk apróra a sonkát.
Majd felütjük egy külön kis tálba a tojást, belerakjuk a fűszereket, és felverjük, mint a rántottánál.
Utána hozzáadjuk a sajthoz a sonkát, tojást és a lisztet.
Majd jól összegyúrjuk.
Ha ezzel megvagyunk, akkor egy tálcára kis golyókat gyúrunk, majd kisütjük.
Akkor jó, ha szép aranybarnára sült.
Ha ezzel megvagyunk, akkor tálalhatjuk is a mártogatósukkal együtt.
Vigyázz, mert gyorsan elfogy ;). Jó étvágyat hozzá mindenkinek.