Mikrós almás sütemény

Mikrós almás sütemény

Sziasztok! 🙂 Ismételten hoztam nektek egy sütireceptet, amit ti is kipróbálhattok otthon. Nem kell hozzá sok minden, így árban sem drága beszerezni hozzá a dolgokat, ha nem minden van otthon.

De mielőtt belevágnánk, hogyan készült, elmesélem röviden, mi is ez a sütemény vagy mit kell róla tudni. Gondolom, sokan hallottátok már, hogy lehet mikróban is sütiket készíteni. Természetesen könyvet is adtak ki róla, és én is ebből a könyvből is választottam ki egy receptet, hogy kipróbálhassam, és megosszam veletek a tapasztalatomat illetve véleményemet ezzel kapcsolatban. A süteményünk hivatalos neve: Pikáns almás lepény. De én inkább hívnám most csak Almás süteménynek, mert nem olyan formával dolgoztam, mint a leírásban, hanem egy másikkal.
Akkor neki is kezdenék, hogy hogyan is készült a sütemény.

Hozzávalók:
-2 db tojás
-12 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-5 dkg vaj
-4 db alma
-1 mokkáskanál fahéj
-fél csomag sütőpor
-5 evőkanál liszt

Elkészítése:

Megpucoltam az almát, majd eltávolítottam az alma belsejét, és lereszeltem. Utána szórtam rá egy kevés fahéjat, és beleraktam a vaníliás cukrot. Összekavartam, és félretettem.

Utána kimértem és összeraktam a többi hozzávalót. Az olvasztott vajba beleraktam a cukrot illetve a 2 tojást, és jól összekavartam. A lisztbe meg beleszórtam a sütőport.

Ezután a reszelt almához adtam a cukorral és tojással elkevert olvasztott vajat, ezután jöhetett bele a liszt, és jól összekevertem.

Majd a masszát beleöntöttem a szilikonos formába. (Ha nincs otthon szilikonos forma, akkor olyat használjunk, amit lehet mikróba tenni + vajazzuk ki előtte, hogy ne ragadjon bele.)
Ezután betettem a mikróba 12 percre.

Miután lejárt az idő, kivettem, és rátettem a tányérra hűlni. Azután felszeltem vékony szeletekre.

Volt olyan rész, ahova több cukor juthatott, mert ott belseje karamellizálódott (nem égett meg). Természetesen ott ropogósabb is volt. Összességében nem volt rossz, finom lett. De ha őszinte akarok lenni, akkor érdemes ezt a receptet sütőben is megcsinálni. Ott 20-25 perc alatt sül meg 180°-on. És amelyik verzióban finomabb lett, azzal csináljátok.

Én csak azt tudom javasolni, hogy ha szeretitek az almás sütményeket, akkor mindenféleképpen próbáljátok ki, és tapasztaljátok ki, hogy finomabb, illetve ha bevált a recept, akkor lehet nagyobb adagot is csinálni belőle.

Jó étvágyat hozzá! Sziasztok!! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük