Cukormázas Amerikai Fánk

Cukormázas Amerikai Fánk

Mindenkinek ismerős lehet az amerikai mesékből, a kerek fánk, amin csokoládé, vagy cukorbevonat van. Ez Harfield egyik ledvenc édessége, és a filmekben ilyet esznek a rendőrök is. Magyarországon is lehet kapni a boltokban, de sokkal jobb, ha mi magunk készítjük el. Megmutatjuk hogyan lesz igazán finom.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl  tej
  • 2 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • pici só
  • olaj a sütéshez

A cukormázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál langyos víz

Elkészítés:

1.lépés:

A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva 1 órát pihentetjük.

2.lépés: 

Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepüket kb. 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk.

3.lépés:

Közepesen forró olajban szép pirosra sütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

4.lépés:

A mázhoz a porcukrot pici vízzel, esetleg ételfestékkel összekeverjük, a fánkokra csorgatjuk. A csokoládét természetesen gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük a margarinnal, és a fánkokat ezzel a csokimázzal kenjük meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük