Jól érezzük magunkat a szobánkban, avagy véget ért a ZÖLD LAKadémia első modulja

Jól érezzük magunkat a szobánkban, avagy véget ért a ZÖLD LAKadémia első modulja

A ZÖLD LAKadémia projekt 2021. szeptemberében indult, és novemberben került megrendezésre az első DIY workshop, amelyet a halloween időszakban tartottuk, és a csapat kérésére különböző praktikus- és dekor tárgyakat készítettünk, amelyek igazán fel tudják dobni a szobákat.

Szeretnéd elkészíteni a videóban látott asztali díszt? Timi megmutatja a lépéseket.

Megtetszett a decoupage technika? Itt meg tudod nézni, hogyan vágj bele.

A karácsonyi készülődés időszakában is tartottunk egy workshopot. A többség a saját szobájába készített dekort, de voltak, akik a szeretteiknek szánták az elkészült alkotásokat. Ha lemaradtatok, itt vissza tudjátok nézni a workshop elejét, ahol Timi megmutatja, hogyan készíthetitek el Ti is ezeket a tárgyakat.

https://www.youtube.com/watch?v=wDEpTji9Cn4

Megkérdeztük a résztvevőket, miért jelentkeztek a workshopokra, mi tetszett a legjobban, és hogyan tudják a megtanultakat otthon is hasznosítani. Kiemeltünk néhány gondolatot a kapott válaszokból:

Azért jelentkeztem, mert szeretek közösségben lenni, és szeretek kézműveskedni. Minden pillanatot élveztem, mert a barátaimmal lehettem, és jól szórakoztunk együtt. Mivel otthon nem tudok ilyeneket csinálni, ezért itt élem ki az összes kreativitásom.

Facebookon fedeztem fel a ZÖLD LAKadémia workshop eseményt. Tetszett a téma, hogy saját magam csinálhatok valami szépet, amelyet nem kell a boltban megvásárolnom. Gondoltam, hogy a foglalkozáson csiszolhatok egy kicsit a kézügyességemen. A konzervdoboz festése mondhatom hogy jól sikerült, örültem neki. Ez jó lökést adott a következő művelet elkezdéséhez, azaz a dekupázsoláshoz. Ez volt az igazi kihívás számomra, a végeredmény nagyon rossz lett. A többi résztvevő biztatására kipróbáltam az üvegre festést, amely sokkal érdekesebb volt számomra, mint konzervdobozt festeni. Örülök hogy az üvegre festés technikát meg tudtam tanulni a foglalkozáson. A foglalkozást követően már másnap a kamrában kerestem jó néhány darab kicsi üveget (Erős Pistás és tormás üvegeket). Kimostam, szárazra töröltem a tetejükkel együtt. Ezek után jött az üvegek festése, volt amelyre színes szörnyecskét festettem, a másikra fekete szörnyecskét vagy virágokat. A kupakokra is ugyanazt festettem, csak mini változatban.
Jól lehet benne tárolni cukorkákat, apró csokikat, az egyikbe akácmézet tettem. Köszönöm hogy együtt tanulhattam veletek, tőletek.

Azért jelentkeztem, mert szeretek kreatívkodni, és az ünnepekre mindig jól jön egy kis díszítés, és gondoltam, új technikákat/dolgokat is láthatok. Szeretem, mikor mindenki csendben elmerül a munkájában, abból is látszik, hogy mennyire koncentrálunk és szellemülünk át. A ragasztó pisztollyal mindig is voltak bajaim, de azt hiszem a foglalkozások után egyre jobban megy a vele való dolgozás, így otthoni kreatívkodásaimba ez nagy segítség.

A ZÖLD LAKadémia DIY workshopja felkeltette a figyelmemet. Már régóta szerettem volna kipróbálni, hogy saját kezűleg készítsek valamilyen szép, ötletes tárgyat, például amit ajándékba is adhatok. Azt pedig izgalmasnak gondoltam, hogy egy közösségben tehetem ezt. Az egyik alkalommal díszdobozt készítettünk. Kedvenc pillanatom az volt, amikor a belsejét béleltük. Vagy az abszolút kedvencem az üvegfestés volt. A foglalkozás alkalmával tanultam meg ennek a technikáját, illetve megtudtam, hogy milyen festéket, ecsetet kell ehhez használni. És az is nagyon klassz érzés volt, hogy a foglalkozáson a társaktól lehetett segítséget kérni, ellesni egymástól egy-egy jó „fogást”. Felkutattam otthon régi holmikat, hogy megpróbáljam újjá varázsolni őket. Így történt, hogy egy régi, fából készült tolltartót bevontam huzattal, mégpedig egy Hello Kitty-s régi hátizsák ép részét használtam fel hozzá. Büszke voltam magamra, a sikerélményem is megvolt és klassz időtöltés is egyben a borongósabb napokra. És az apró befőttes üvegre festés is nagyon tetszik, különböző motívumokkal, amelybe mécsest raktam, és ajándékba adtam barátnőimnek.

Én vidéken lakom, kertes házban, így mi szinte mindent felhasználunk, vagy későbbi felhasználás céljából eltárolunk. A tejfölös dobozokban például palántákat nevelünk. Azonban eddig dísztárgyakat nem készítettünk semmiből. Gondoltam, hogy ezen a foglalkozások kapok néhány tippet erre vonatkozóan. Nem igazán tudok kedvenc pillanatot kiemelni, az egész rendezvény nagy hatással volt rám. Annak biztosan örültem, amikor sikerült a sütőtök alapot élethűen kifestenem. Ugyanis az igazi nem narancsszínű. Nem vagyok ügyes ezekben a kézműves dolgokban, ezért ez mindenképpen jó érzéssel töltöttt el. Jó volt látni, hogy mennyi mindenre fel lehet használni néhány tárgyat. Ezután talán több dísztárgyat fogok készíteni hulladékokból, hiszen abból otthon van sokféle. Eddig nem nagyon volt alkalmam használni az új ismereteket. Mindössze annyit, hogy egy konzervdobozt lefestettem, és most abban tartom az íróaszköeimet. Közben eszembe jutott, hogy apukám, a selejt faanyagokat folyamatosan felhasználja valamire, így tőle is elleshetek pár trükköt. Eddig ez fel sem tűnt.

Imádom a Halloweent, és nagyon szeretek mindenféle saját készítésű cuccokat összerakni. Általában ilyeneket is adok ajándékba másoknak. Ezért gondoltam érdekes dolgokat tanulhatok, és talán spórolhatok is, ha kiderül milyen szemétnek látszó tárgyból mit lehet készíteni. Hát szinte minden. Rengeteget tanultam a foglalkozáson. Én edddig inkább csak vásároltam az alapanyagokat, nem kevés pénzt elköltve. Úgy gondoltam, hogy ha nem új alapanyagokat használok az kevésbé lesz értékes. Aa foglalkozáson azonban, amikor láttam, hogy kavicsokat, konzervdobozokat, és sok minden mást is használunk, megváltozott a vélamyényem. A végeredményből tulajdonképpen nem lehet megállapítani, hogy az alapanyag újra van hasznosítva. Ez a kedvenc emlékem, meg a foglalkozás jó hangulata. Sokat tanultam, és ma már másképp tekintek az otthoni szemétkupacra. Szerintem a jövőben több olyan alapanyagot fogok használni a sjaát készítésű ajándékoknál, amit nem kell megvásárolni. Arra is rájöttem, hogy néhány dolog remekül helyettesíthető, így nem kell a legdrágább alapanyagokat megvennem.

Kíváncsi voltam arra, mit lehet kihozni néhány már elhasznált tárgyból. A kedvencem az volt, amikor zsenília gombócokból készültek a szellemek. Nagyon cukik lettek a szemekkel. Most már másképp tekintek a konzerdobozokra és a többi, szemétnek tűnő tárgyra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük