Ezt főztük ki // Meggyes-csokis pohárdesszert

Ezt főztük ki // Meggyes-csokis pohárdesszert

A süteményeket sokan szeretik – nem véletlenül. Sok kedvező élettani hatása van az édességeknek, és a vegyes táplálkozásban teljesen normálisnak számítanak. Most olyan desszertet készítünk, ami abban is segít, hogy a maradékokat eltüntessük. Igen, ismerjük a poént, hogy nincs maradék süti. Ám a szaloncukorral könnyen előfordulhat, hogy elpakolod valahova, és csak nyáron kerül elő. Most tekintsünk el attól, hogy a melegben is képes vagy felfalni mindet. Inkább nézzük, hogyan készíthetünk belőle finom desszertet az ebéd mellé.

Amire szükségünk lesz:

  • szaloncukor (kb. 20 szem)
  • maradék sütemény, keksz (kb. 10 dkg / 4-6 db)
  • kakaó (2 evőkanál)
  • tej (2 dl)
  • tejszín (1 doboz)
  • cukor (2 evőkanál)
  • tojás (3 db)
  • gyümölcs (kb. 10 dkg)

A tálkákról, késekről, edényekről se feledkezzünk meg! A desszertet úgy készítjük el, hogy az egyes alapanyagokat rétegenként egymásra helyezzük. Első lépésként készítsünk elő minden eszközt és alapanyagot.

A rétegezést,  addig folytatjuk, míg a tál majdnem megtelik.

  1. Először a száraz hozzávalókat tesszük a tál aljára, mert a nedvességet felszívja. A keményebb, szárazabb süteményt így meg is puhítjuk.
  2. A következő réteg a gyümölcs – esetünkben a meggy. Ez a legtöbb nedvességet tartalmazó alkotóelem.
  3. Ezután a szaloncukor következik.

A rétegekre csokoládé krém kerül, amit többféleképpen is elkészíthettek.

  • Tojásra mindenképpen szükségetek lesz a főzött krémhez.
  • A cukrot és a kakaót először szárazon keverjétek össze!
  • Adjátok hozzá a tejszínt (vagy tejet)! Szükség esetén vízzel hígíthatjátok.
  • Közepes lángon addig főzitek folyamatosan kevergetve, míg sűrűvé nem válik.
  • Ezután forrón rá kell önteni a rétegekre.

Tojásfehérjéből készíthettek hozzá habot vagy krémet. Ez úgy készül, hogy a tojásfehérjét cukorral, gyümölcslével tűz felett felveritek. 

A díszítéshez már csupán kreativitás kell.  Marcipántól, aszalt gyümölcsön át a cukorgyöngyökig bármit felhasználhattok – ízlés szerint.

A következő videó segítségetekre lesz az elkészítésben. Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük