ZÖLD LAKadémia – egy projekt a tudatos életért

ZÖLD LAKadémia – egy projekt a tudatos életért

A ZÖLD LAKadémia projekt az Európai Szolidaritási Testület támogatásával olyan tevékenységeket valósít meg, melyek segítenek a résztvevőknek, egy tudatosabb életvitel,és élhetőbb környezet kialakításában. A 360° Online csapata médiapartnerként csatlakozott a kezdeményezéshez.

A projektben több modul kínál lehetőséget a csatlakozásra. A résztvevők megismerkedhetnek a lakókörnyezet élhetőbbé tételével, tudatos kialakításával, dekorálásával, az ételkészítéssel, különböző mozgásformákkal, kertészkedéssel. Mindegyiki modulban a környezettudatos megoldásokon van a hangsúly. A projekt ötlete az elmúlt időszak lezárásai okán merült fel. Ugyanis mindenki több időt töltött otthon, online oktatásban vett részt. Felértékelődött a személyes környezet minősége., az egészséges életmód. Fontos változtatásokra kényszerültek az emberek így a projektet megvalósító fiatalok is. A tapasztalataik alapján az Alkotó ifjúságért Alapítvány munkatársainak segítségével dolgozták ki a ZÖLD LAKadémia projektet. Olyan készségeket fejlesztenek a projektben, melyek az önálló életvitelhez szükségesek, és azt is megmutatják, hogyan lehet ezt környezettudatosan megvalósítani. Így a projektben résztvevő fiatalok, nemcsak a saját, hanem a környezetük életét is javítják.

A projekt 2021. szeptemberétől 2022. május végéig tart. Az öt modulhoz bármely fiatal csatlakozhat, aki szeretné fejleszteni magát, és kíváncsi, hogyan lehet a környezetet nem károsítva, mégis komfortosan élni. Az élhető környezet kialakítása mindig fontos, de ha az ember otthon kényszerül dolgozni és tanulni, tehát ideje jelentős részét otthon tölti, különösen értékessé válik. Ehhez nyújt segítséget az első modul. Kapcsolódik az elsőhöz a „Termessz sajátot!” elnevezésű modul, ahol a növénytermesztéshez kapnak segítséget a résztvevők. Natúr kozmetikumokat otthon is készíthet bárki, de nemcsak ezért fontos ez a modul. A természetes testápoló szerek a dekorációs funkción kívül, az emberi szervezet sem károsítják. Ugyanakkor a környezeti terhelés is csökkenthető ezek használatával. A negyedik modul az egészséges étkezésről szól. Itt az étrend kialakításán kívül, alapvető konyhatechnikai fogásokat is elsajátítanak a résztvevők. Végül nem maradhat el a mozgás sem, hiszen az egészséges életmódhoz hozzátartozik a megfelelő testedzés is. Erre pedig akkor is sok lehetőség van, ha nem mozdulunk ki a lakásból. A természetben történő mozgás pedig mindenképpen jó hatással van az emberi szervezetre, és nem is kerül sokba. A projekthez folyamatosan lehet csatlakozni, és folyamatosan követhetők az eseményei a projekt médiastábjának köszönhetően, akik gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon le a fontos részekről. Ha csatlakoznátok a projekthez kövessétek őket a Facebookon! Itt minden fontos információt megtaláltok. A videókat pedig megnézhetitek a Youtube csatornán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük