Tteokbokki (Topokki)

Tteokbokki (Topokki)

Sziasztok! A mai főzős naplómba egy igazán különleges és finom ételt szeretnék nektek bemutatni. Ami nem más, mint a tteokbokki (topokki).
Erről az ételről azt kell tudni, aki még nem ismeri, hogy ez egy koreai csípős fűszeres étel, aminek a fő alkotóeleme a rizstészta rudak. Ezeket lehet kapni előre elkészítve is, vagy a ügyesek vagyunk, mi magunk is megcsinálhatjuk rizslisztből. De csak az ázsiai fajtából. Általában kis rudakat szoktak belőle csinálni, de előfordulhat, hogy kis tallér formájában kapunk.

Én most ezt az ételt próbáltam elkészíteni illetve kipróbálni, mert ugyan ettem már és szeretem is nagyon, de saját magam még nem csináltam meg. Annyit még tudni kell róla, hogy aki nem bírja a fűszeres vagy csípős ételeket, azoknak nem ajánlom, akik meg igen, hát azoknak az evéshez oda kell rakni rendesen a vizet meg papírzsepit, mert nem kímél. Természetesen lehet szabályozni a csípősségét is, de az folyamatos kostólgatást jelent az ember számára. Az én esetemben a véletlenre bíztam a dolgot, ami a csípősségét jelentette.

Az eredeti terv az volt, hogy mindent megveszek hozzá ami kell, de nem volt az ázsiai boltban sajnos külön rizstészta, így kénytelen voltam az “instant” verziót megvenni, amibe szerencsére külön volt csomagolva a tészta és a fűszer. De lássunk is neki, hogyan alkottam meg az én topokkimat.

Hozzávalók:
-tteokbokki tészta
-fűszer keverék
-koreai paprika paszta
-teriyaki szósz
-édes chili szósz
-só
-cukor
-400ml víz
-2db újhagyma
-2db virsli
-2db főtt tojás
-reszelt sajt

Hogyan készült?

Összekészítettem minden olyan alapanyagot, amit majd használni fogok, ezután feldaraboltam a virsliket és az újhagymákat. Beletettem egy kis tálba, és félretettem.

Majd egy serpenyőbe beletettem egy evőkanál paprika pasztát, a fűszer keveréket, a teriyakival elkevert édes chili szószt, egy evőkanál cukrot, egy kis sót, és felöntöttem 400 ml vízzel.

Utána egy kicsit összekevertem, és ezután felraktam a tűzre, és ott kavargattam tovább. Nem muszáj folyamatosan, de azért ügyeljünk rá, hogy ne égjen oda.

Amikor láttam, hogy kezdett felforrni az alap, akkor mentek bele a virslik.

Ezután a kis rudak, és jól összekavartam. Normál esetben 5 percig kellene még ezután főzni, de mivel ezek a kis rudacskák sokkal kisebbek, így elég volt 3 perc is.

Végül jöhetnek bele az újhagymák is, utoljára még összedolgoztam, majd kiszedtem az eredeti kis tálkájába.

Ezután kettévágtam a tojásokat, és beleraktam, majd a tetejére reszeltem sajtot. (Aki nem szeretné, nem muszáj). Majd hagytam, hogy egy kicsit ráolvadjon a sajt. (Ha nem akar ráolvadni, semmi gond, rakd be fél percre a mikróba.)

És kész is a finom csípős és fűszeres topokkink.

Aki szeretné nyugodtan próbálja ki, nagyon finom.
Ha nem sietsz sehova, akkor érdemes ilyet fogyasztani,mert ezt nem lehet gyorsan enni.

Remélem tetszett. Legközelebb is várlak titeket egy újabb finomsággal.
Sziasztok 😉 !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.