Tábor a Balatonon

Tábor a Balatonon

Idén is több száz 10-14 éves diák nyaralhat a Szegedi Önkormányzat balatonkenesei táborában. Az utóbbi években hét turnusba jelentkezhettek a gyerekek, mindegyik 8 napig tartott. A szállás mellett napi ötszöri étkezést biztosítottak a táborozók számára.

A szegedi általános iskolások a tábor első napján  a rókusi Tesco elől indultak két busszal, a körülbelül 3-4 órás útra. Érkezés után a tanulók elfoglalják a szobájukat, amik 6 vagy 8 fősek. Mindegyik szobában megtalálható 3 vagy 4 darab emeletes ágy, egy kisebb asztal és 2 szekrény. A tábor területén rendelkezésre áll egy étkező, tusolók, mosdók és az udvaron egy sportpálya. A gyerekek számára különböző társasjátékokat is biztosítanak.

Az első este a diákok a vacsorát követően ellátogatnak Akarattyára, a magasparti kilátóba. A második, harmadik, ötödik és hetedik napot strandon töltik a táborozók. A negyedik napon ellátogatnak a balatonfűzfői bobpályára. A tábor hatodik napján Balatonfüreden túráznak. A nyolcadik napon délben indulnak haza.

Én öt alkalommal voltam a táborban, rengeteg tapasztalatot, jó és rossz élményt szereztem, és persze barátokat is. A felügyelő tanárok nagyon segítőkészek, kedvesek és megértőek voltak. Az első táborom során, amikor Tihanyba látogattunk, fennmaradt a hátizsákom a vonaton, de szerencsére még aznap visszakaptam. Egy másik alkalommal  összefutottunk Gáspár Lacival a fűzfői bobpályán.

Szerintem egy hatalmas élmény ez a tábor. Azt gondolom, hogy minden felsős szegedi diáknak érdemes legalább egyszer elmennie és életre szóló emlékeket szereznie.

Beres Arabella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük