A szerda délelőtt inverzben, plusz rádió látogatás

A szerda délelőtt inverzben, plusz rádió látogatás

Megint egy nappal közelebb jutottunk a véghez… De fel a fejjel, mert ez egyben a stábunk kibővülését is egy nappal közelebb hozza. Valamit valamiért ugyebár…

A csapat egyik fele, Marci, Andris és Boldi a Szegedi TV-nél kezdtek, mint tegnap mi. Addig a lányok a D2-ben voltak délelőtt. Reggel a napjukat bemelegítéssel kezdték. Először Anna átmozgatta őket, hogy energetizálódjanak, amit öröm volt nézni. Ez után Zoli várta a STÁBorozókat beszédtechnikai gyakorlatokkal, hogy készen álljon az arcizmuk és a hangjuk is a podcasthez.

A következőkben megnézték egy régebbi podcast adásmenetét, amit rutinos műsorvezetőknek szántak. Ekkor jött a szokásos Zoli storytime, viszont olyan történetet mesélt, amit én még fix, hogy nem hallottam. Ezeket a tanulság átadása céljából szokta mesélni. Volt még szó a podcast készítéséhez szükséges felszerelésekről, egyéb külső körülményekről is, legyen az bármi (pl. visszhang nélküli szoba).

Utána az öt lány duókra lett szedve a saját hanganyagok elkészítéséig, így kellett egy plusz ember, hogy kijöjjenek a párok. Annát választották hatodiknak. Az anyag témája ugyanúgy a kirándulás, illetve nyaralás volt, amit ők választottak.  Kamilla “utolsó pillanatos” utazásairól beszélt felvételen kívül, majd tanácsokat adott Blanka segítségével. Ezt követte Rita és Viki felvétele. Viszont amennyire emlékezetes volt, annyira meg is lesz vágva sajnos, hiszen olyan nem minden részlet publikus. Mind ezek után jött Bella, Annával párban, ők pedig táboros élményeiket vetették össze, ugyanis mindketten részt vettek egy balatoni táborban, csak nem egyidőben.

A szünet alatt visszatért a zenefelelős énem. Mint eddig minden alkalommal, most is beszélgettünk, lőttünk BeReal-t is, meg énekelgettük, aztán indultunk is ebédelni. Az ebéd alatt és után az újraegyesült STÁBorozók elmesélték egymásnak, melyik programon mi történt velük a délelőtt folyamán.

Délután a csapatok elkezdték megvágni a délelőtt elkészült anyagokat. A podcastes csapat a hangfelvételeket a D2-ben, míg a TV-s csapat a videós anyagot, amit forgattak a Szeged Tv-sek segítségével. Így a fiúk profi vágó leckét kaptak a TV-nél. Mi, szervezők pedig, előkészültünk a pénteki “túlélőnapra”. De nem kell izgulni, mindenki túl fogja élni az általunk kitalált feladatokat.

Délutáni programként ellátogattunk a Rádió 88-ba. Én sajnos az elejéről lemaradtam, de tavaly én is bejártam a teljes stúdiót, így tudom, hogy szó esett arról, hogy milyen munkakörök vannak, milyen feladatok, milyen műsortípusok, reklám spotok készülnek és hogyan, és hogy jó ha egy rádiós kolléga több feladatrészben is jártas. De megnézhettünk egy élőt is a stúdióban, ahol Bürgés Dávid adta át a műsorvezetői stafétát Bálint K. Gergő kollégájának. Természetesen a műsorvezetés folyamatát is bemutatták.

A napot egy közös fagyizással zártuk a Mátyás téren. Ennek a napnak hála még jobban megismerhettem az ifjakat. A srácok például podcastes/rádiós irányba tudják magukat elképzelni, míg a lányok épp ellenkezőleg. Holnap is jelentkezek a friss hírekkel arról se maradjatok le.

A szerdai és csütörtöki napok történéseiről pedig nézzétek meg Márk videóját:

Langane Ében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük