Táncos videóval készült a Mad Crew karácsonyra

Táncos videóval készült a Mad Crew karácsonyra

A Mad Crew tánc csoporttal készítettünk interjút, ahol elmesélték nekünk, hogyan készült a legújabb táncos videójuk. Itt van velünk Timi, a Mad Crew vezetője, illetve még a táncosok közül Noémi és Rebi. De először is:

Meséljetek egy kicsit magatokról. Mit lehet rólatok tudni? 

Timi: Sziasztok. Mi 2019. februárjában alakultunk meg. Eleinte csak K-pop cover táncokat tanultunk és táncoltunk, de tavaly igyekeztünk többféle stílus felé nyitni, illetve akár saját táncot is alkotni. Jelenleg 9-10 fő között mozgunk. Ebből persze nem mindenki szerepel videókon, csak egy töredéke. 

Van különösebb oka neki? 

Timi: Nincs. Nyilván nehéz összehozni, hogy mindenki rajta legyen. De természetesen szeretnék majd a jövőben olyat is készíteni, ahol minden tagunk rajta van.

Hogyan éltétek meg a pandémiás helyzetet, hogyan oldjátok meg a táncolást? 

Timi: Nehéz időszak volt ez számunkra. Hirtelen nem is tudtuk mit kellene tenni. Feladni nem akartuk, így hát online keretek között „összedugtuk a fejünket”, hogy mihez is kellene kezdeni. Újraterveztünk, igyekeztünk egymásban tartani a lelket; addig mindenki a maga módján próbálta fejleszteni magát. Mikor már lehetett találkozni, belecsaptunk a közös munkába. Mondhatni, ez az időszak arra volt jó, hogy sok mindent átértékeljünk magunkban és a csapatban, és ezáltal igyekeztünk jobban összecsiszolódni. Rossz volt, hogy újra beköszöntött ez az időszak. De most már sokkal jobban tudtuk, mit kellene csinálni. Nem estünk kétségbe. Küzdünk kitartóan tovább, és reménykedünk abban, hogy nem tart sokáig, és nemsokára újra találkozhatunk. 

Noémi: Én az előzőt nehezebben. Szétszórtak voltunk és nem voltunk felkészülve rá. De a mostani helyzetbe sokkal motiváltabb vagyok és a többiek is szerintem. Sok ötletet osztunk meg és tanulgatjuk a koreokat.

Rebi: Az előző karantén időszakban több időt tudtam a táncra szánni, ezáltal sikerült egy minimális fejlődést elérnem. Viszont ami az akkori csapatmunkámat illeti, féltem kibontakozni, még talán azt is mondhatom, hogy újnak éreztem a helyzetet.
A mostani időszakot már sokkal nyitottabban, sokkal pozitívabban kezeltem a csapattal. Úgy éreztem, hogy mindannyian jobban állunk a szituációhoz, és ennek köszönhetően együtt tudtunk müködni, még ha online is kell megbeszélni a részleteket.

Hallottam, hogy nem a megszokott módon készült a legutóbbi táncos videótok. Mesélnél róla egy kicsikét? Miben volt más mint úgy általában? 

Timi: Ahogy mondod, nem a megszokott módon készítettük el ezt kis ünnepi koreónkat. Kicsit karanténosra vettük a figurát. Igazából ezzel azt szerettük volna megmutatni, attól hogy nem lehetünk együtt, mégis közösen össze tudunk rakni egy táncos videót, amelyben mindenki megmutathatta a saját stílusát. Én igyekeztem most saját táncot csinálni erre az alkalomra. De akad köztük ugyanúgy K-pop dance cover és sima dance cover is. Tulajdonképpen mindenkinek benne volt a munkája nem kicsit ebben az egészben. Persze nyilván nem ugyanolyan, mintha együtt lennék, mert nekem is hiányoznak a többiek, meg másabb a hangulata, mikor mindenki ott van, mint mikor egyedül próbálsz egy felvételt készíteni. 

A többieket is kérdezném, hogy a ti szemszögetekből milyen volt ez a videó készítés? 

Noémi: Érdekes, fura volt. Én jobban szeretek a többiekkel együtt forgatni meg táncolni is.

Rebi: A videót illetően, eleinte nagyon nehéznek találtam, mert nem voltak „stúdióeszközök”, csakis a telefonom, és egy szabad fal a szobámban. Emiatt nem éreztem jól magam, kicsit szorongtam, hogy a fejlemények nem úgy sülnek el, ahogy azt én gondoltam. A végére végülis sikerült egy elfogadható felvételt készíteni.

Szó volt arról hogy, hogy itt mindenki kivette a részét rendesen a munkából. Meg vagytok vele elégedve? 

Timi: Én teljes mértékben, büszke vagyok a csapatra, hogy ezt így be merte vállalni, és kilépve a komfortzónájából, megcsinálta a saját videóját. Büszke vagyok a csapatmunkára is, ami mögötte volt: segítettünk egymásnak, hogy a végére már csak a korrigálás maradjon, és így tudott elkészülni ez a videó. Nem egy profi csapatról beszélünk, mert persze mindig van hova fejlődnie az embernek. De szerintem ez egy jó ugródeszka ahhoz, hogy jó úton járjunk.

Noémi: Persze, soha nem lehetünk teljesen megelégedve magunkkal. De véleményem szerint mindenki igyekezett, hogy összehozzuk. Szerintem ügyesek voltunk, és az ilyen fajta forgatást is kiprobáltuk.

Rebi: A többiek munkája nagyon jó lett. Látszódik rajtuk az igényesség. Én úgy gondolom, hogy mindannyian jó úton járunk a fejlődés irányába. Akármilyen nehézség is bukkanjon fel. Eddig már megmutattuk, hogy elég erős, kitartó csapat vagyunk, és egymásban is meg tudunk bízni. Azt gondolom, hogy a bizalom a legnagyobb építőkő, hisz ezzel fogunk tovább épülni, fejlődni. 

Várható lesz még hasonló videó is tőletek? 

Timi: Előfordulhat, főleg ha még egyelőre nem tudunk együtt próbálni, de ha már lehet, utána is szeretnénk folytatni a videózást.

Hol található meg ez a videó, és hol lehet titeket elérni? 

Timi: Youtube csatornánkon megtalálhatjátok a videót, és természetesen Instagramon is elértek minket, ha szeretnétek

Köszönjük lányok a beszélgetést! További sok sikert a projektekhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük