PÁV 2021

PÁV 2021

Idén is kint voltunk a Szegedi Pályaválasztási Napokon az Agórában 2021. november 6-án. Sok iskola és továbbtanulással kapcsolatos tanácsadó volt kint. Nagyon segítőkészek és informatívak voltak. Sok iskola kis bemutatóval vagy programmal, foglalkozással készült a vendégek számára. Néhol ételekkel, cukorkával, itallal díjazták a sikeresen teljesített feladatot. Egyes helyeken kézműveskedni is lehetett, lehetett kalácsot fonni, de még hajat is. Sok helyen teszteket lehetett kitölteni és tesztelni a tudásod.

A Kiss Ferenc Erdészeti Technikum standjánál még egy görényt is lehetett simogatni. A Déri Miksa kukac robottal készült, megnézhettük ahogy mászik. A Gábor Dénesesek lego robotja ki tudott rakni egy Rubik-kockát. A Fodor József iskolánál a kalács fonás mellett kolbászt is lehetett tölteni. Tóth János iskolánál kávé jegyeket osztottak ingyen és kérésre sok fajta kávét elkészítettek. A Kossuth Zsuzsanna sok érdekes dolgot hozott ki. Csillámtetkót csináltak, emberi anatómiával kapcsolatos szobrokat tettek ki, a divattervező szakosok pedig bemutattak néhány általuk készült munkát. Az Eötvös József Gimnázium angol és biológia teszteket hozott, amiket ki lehetett tölteni.

Végül a D2 Ifjúsági Központhoz csatlakoztunk. Voltak ott párosítós feladatok országokkal, ételekkel és látványosságokkal kapcsolatban. Ajándék szerencse kártyát vehettél a jó megoldásokért, amin bíztató idézetek voltak. Utána felléptünk a színpadon a D2 táncos foglalkozását képviselve. Volt jó pár nézőnk és egész jól sikerült. Összegezve, jó volt az egész nap, érdemes volt ott lenni.

Timi, Noémi, Vani

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük