Király Leventét, a Nemzet Színészét köszöntötték a REÖK-ben

Király Leventét, a Nemzet Színészét köszöntötték a REÖK-ben

Nemrég ünnepelte 85. születésnapját Király Levente, a Szegedi Nemzeti Színáz örökös tagja, a Nemzet Színésze. Ebből az alkalomból közönségtalálkozót szerveztek a REÖK-ben. A Kossuth- és Jászai-díjas színművésszel Hollósi Zsolt újságíró, színikritikus beszélgetett.

Az ünnepséget Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója nyitotta meg. Az esemény időtartama alatt a művész szerepeiből láthattak a jelenlévők fotóösszeállítást. A főiskolás évektől induló beszélgetésben szó esett az első évekről, a nehezebb és vidámabb pillanatokról. A pályatársak Király Levente szerepeihez kapcsolódó műsorszámokkal, dalokkal köszöntötték az ünnepeltet.

Király Levente 1959-ben lett a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja, közvetlenül a diploma megszerzése után. Majdnem a Madách Színházba került, de egy rendelet miatt kötelező volt vidéki színházban kezdeni a pályát. Szegeden hamar megkedvelte a közönség, és ő is megszerette a várost. Prózai színészként végzett, mégis először zenés darabokban kapott szerepet, köszönhetően annak, hogy a főiskolán énekes és táncos képzést is kapott Szinetár Miklós osztályában. Még nyugdíjba vonulása után is egészen a közelmúltig láthattuk különböző szerepekben, például az „Ők tudják, mi a szerelem” című előadásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük