Karácsonyi Vásár Szegeden

Karácsonyi Vásár Szegeden

Egészen karácsonyig várja a szegedieket és a turistákat a Szegedi Karácsonyi Hetek a Dóm téren. A különböző árusok és a megszokott szalmalabirintus mellett idén is üzemel az 50 méteres óriáskerék. December elején Stábunk is a helyszínen járt. 

A Dóm téren az évek óta megszokott portékák várják a kilátogatókat: bögrék, mézes termékek, ruhák és egyéb kézműves ajándékok. A gasztronómiai kínálat is gazdag, a lepényeken át az édességekig sokféle étel megtalálható.

Hétvégente különböző koncerteket, zenés programokat kínálnak az érdeklődőknek. A fogadalmi templom lépcsőin többször is fellépett a Fire Fantasy tűzzsonglőrcsoport. December 9-én a Grim-Busz Színház Karácsonyi küldönc című előadásával örvendeztette meg a legkisebbeket. December 15-én és 16-án a néptáncosoké volt a főszerep: pénteken a Szeged Táncegyüttes tartott táncházat, szombaton a Tiszavirág Néptáncegyesület betlehemest mutatott be.

Hagyományosan minden adventi vasárnap egy-egy szegedi közéleti személy az egyházak papjaival, illetve lelkészeivel közösen gyújtja meg Szeged legnagyobb adventi koszorúján a gyertyákat. December 3-án Dr. Botka László polgármester és Dr. Kiss-Rigó László püspök gyújtotta meg az első gyertyát. A második gyertyát Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András református lelkipásztor lobbantotta lángra. Az öröm fényénél Prof. Dr. Vécsey László neurológus, egyetemi tanár, Szeged díszpolgára és Cserháti Sándor evangélikus lelkész mondta el gondolatait.

A vásár egészen szentestéig tart nyitva. Az eseményről fotókat is készítettünk, amit facebook oldalunkon megtaláltok.

Benkő Márton

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük