Hófehérkével zárult a Szabadtéri

Hófehérkével zárult a Szabadtéri

A Hófehérke és a hét törpe című mesebalettel zárult a Szegedi Szabadtéri idei évada. A repertoárdarabnak szánt előadást minden évben bemutatják. Tavaly először láthatta a közönség, és a sikert látva jó választás volt. Az idei előadás mégis premiernek számított, hiszen a táncosok jelentős része új volt.  Akadtak köztük, akik már táncolták a szerepüket, de olyan táncost is láthatott a szegedi publikum, akiknek nemcsak a helyszín, hanem a szerep is új volt.

A siker idén sem maradt el, sok pozitív visszajelzést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok stábja.

Ez az évad sokban eltért a megszokottól. A Dóm téren mindössze két ingyenes bemutatót láthatott a közönség – igaz, ezeket is pozitívan fogadta. Az Akárki című misztériumjáték régóta tervezett előadás volt, mégis a 89. évadig kellett várni a megvalósításra. A másik hagyományos előadás a Szegedi Szimfonikus Zenekarral közös ajándékkoncert volt, amely idén a Beethoven emlékévhez kapcsolódott.

Míg a Dóm téren csonka évad valósult meg, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon minden saját bemutatót meg tudtak tartani, és egy vendégjátékot is láthatott a nagyérdemű. Az évadzáró sajtótájékoztatón elhangzottakból kiderült, hogy a Szabadtéri elégedetten zárhatja a 2020-as évadot. A jubileumi 90. évad nem a tervezett módon fog megvalósulni, hiszen az idei repertoárt láthatja a közönség a Dóm téren. Újszegeden teljesen új műsorral készülnek. Az évaddal kapcsolatban bővebb információt a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapján kaphatnak az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük