Zárul a 360° REgeneration Médiatábor projektje

Zárul a 360° REgeneration Médiatábor projektje

Augusztus 31-ével lezárul az Aktív Ifjúságért Egyesület által szervezett projekt. Az egyhetes médiatábor az Európai Szolidaritási Testület támogatásával valósulhatott meg, 2022. július 11. és 15. között Szegeden. Hogy mit is csináltak egy hét alatt a táborozó fiatalok, arról korábbi cikkünkben itt olvashatsz!

A tábort követő hetekben sem állt meg a munka, hiszen a résztvevő fiatalok megkezdték vállalt feladataik megvalósítását, így pedig azóta is folyamatosan készülnek a kisfilmek, cikkek, podcastok és interjúk a 360° ONLINE szerkesztőségén belül. A Médiatábor egyik nem titkolt célja volt, hogy új szerkesztőségi tagokkal bővítse a 360° ONLINE csapatát, úgy, hogy megismerteti velük a sajtó és média legfontosabb alapismereteit, és kedvet ébreszt bennük az e szakmakörökben való munkához, motiválva őket a választott területeken belüli további fejlődésre. Mindehhez pedig, megfelelő szakmai segítséget is biztosít a háttérből, azoknak, akik szívesen csatlakoznak a szerkesztőséghez, valamilyen általuk választott munkával. A Tábor másik fő célja pedig az volt, hogy a korábban működő 360° Ifjúsági Médiaműhely fiatal, ám időközben egyetemistává érett stábtagjait is bevonja az „utánpótlás képzésbe”, így örökítve át az ő tapasztalataikat és megszerzett tudásukat az utánuk jövő generáció tagjainak. A formula pedig kiválóan működött, legalább is a fiatal résztvevők visszajelzései, és a folytatólagos munka, mind azt jelzik, sikerrel zárul a projekt.

Az újdonsült stábtagok tehát összeültek a Médiatábort követő első hetekben, és megbeszélték a legfontosabb lépéseket, megtervezték a forgatásokat, új podcast adások tematikái rajzolódtak ki, és cikket kezdtek írni. Majd elkezdődhetett a munka is. Mindeközben a 360° ONLINE 2. szülinapját egy fotótúrával megünnepelték, amin Vörös B. Zoltán, a 360° REgeneration Médiatábor szakmai vezetője mutatta be a fiataloknak Szeged épületeit fotós szemmel, „kicsit másképpen”, mint ahogy azt a hétköznapokban észleli egy járókelő. Természetesen a túrán a tematikus fotók elkészítése sem maradt el, így pedig a fényképező gépek egyes beállításait tesztelhették a résztvevők.

Podcastok is készültek azóta, amik folyamatosan fognak kikerülni a weblapunkra, Youtube csatornánkra, illetve Spotify-ra. Ennek keretében egy új sorozattal is jön a stáb, de erről bővebben a későbbiekben írunk, hogy a meglepetés még nagyobb legyen. Az első önálló kisfilm forgatási napján pedig rengeteg új tapasztalattal gazdagodott a kis csapat, amelynek az előkészületei nagyobb felkészülést igényeltek, mint a táborban megszokott „instant” forgatások. Kellett forgatókönyv, díszlet, kellékek, smink, statiszták, helyszíni világítás, szervezés, és megannyi apróság, ami menet közben „derült ki”. De közben nagyon jól szórakozott mindenki, és a kisfilm is elkészült.

A táborozók közül hatan arra is vállalkoztak, hogy beszélgetnek Fodor Dömével arról, milyen volt a Médiatábor, hogy érezték magukat a résztvevők, és mi mindent kaptak az egy hét alatt. Ennek a három részes podcast sorozatnak az első részét már eléritek Youtube-on is, de most ide beillesztjük. Döme beszélgető partnerei első körben Szathmári Emese és Takács Anna voltak.

A táborózókkal készült podcast 1. része

A 2. részt itt éritek el.
A 3. részt itt éritek el.

Természetesen a fiatal stábtagok közül néhányan a 360° ONLINE képviseletében az idei SZIN-en is megfordultak, ahol rövid interjúkat és bejelentkezéseket készítettek a Civil Faluban kitelepült néhány szervezettel. Ezek anyagait Instagramon és Youtube-on találjátok meg, vagy összegyűjtve ebben a cikkben.

Habár az Aktív Ifjúságért Egyesület médiatáboros projektje hivatalosan is véget ér a mai nappal, de ahogy a fentiek is jól tükrözik, a munka java még csak most kezdődik. Tehát kövessétek továbbra is a weboldalunkat, Facebook és Instagram (@360onlinemagazin) oldalunkat, illetve Youtube csatornánkat is! Ha pedig kedvet éreztek a szerkesztőséghez való csatlakozáshoz saját munkák, alkotások közzétételével vagy cikkek írásával, podcast készítéssel, fotózással, videózással, riporter munkával is várunk benneteket! Írjatok az info[kukac]360online.hu címre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük