Kint jártunk a SZIN Civil Faluban!

Kint jártunk a SZIN Civil Faluban!

A 360° ONLINE stábja is kilátogatott Szeged legnagyobb zenei fesztiváljára, a Szegei Ifjúsági Napokra, ahol a Civil Faluba kitelepült szervezetekkel is találkoztunk.

Jelen voltunk a beköltözést megelőző terepbejáráson is, ahol a szervezetek megtekintették, hogy idén hol lesz a Civil Falu felállítva, de emellett ezek az alkalmak azért is értékesek, mert a pontos információk átadása mellett, lehetősége van minden szervezetnek az egymással való ismerkedésre és kapcsolatépítésre. A táborbejárásról egy rövid Insta videót is megnézhettek.

Civil Falu terepbejárás a Szegedi Partfürdőn

A beköltözésre a SZIN hetének keddjén, azaz a 0. napon került sor, ahol a sátrak elhelyezésére és a standok felállításához szükséges felszerelés bepakolására is sor került, így a SZIN 1. napján a civilek már csak a standok bepakolására koncentrálhattak a kezdést megelőzően. A sátrakat szépen feldíszítették a szervezetek, így a Civil Falu Megnyitó eseményére, már minden készen állt, hogy ünnepélyes keretek között üdvözölhesse a fesztiválozókat a Falu apraja-nagyja. Jávorszky Iván, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának civil-ügyi főreferense és Ament Balázs, az Önkéntes Expót szervező Erzsébet Ifjúsági Alap ügyvezetője mondtak köszöntő beszédet az eseményen.

Civil Falu Megnyitó

A Civil Faluban idén közel negyven szervezet képviseltette magát. Az Ifjúság Európai Éve és az önkéntesség témaköre kiemelten fontos szerepet kaptak az idei év tematikájában. A fesztiválra látogatók megismerhették magukat a szervezeteket és rajtuk keresztül az önkéntesség lehetőségeit is, de természetesen rengeteg érdekes témával, játékkal és beszélgetésekkel is készültek az érdeklődők számára. A SZIN négy napja alatt Civil Útlevéllel nyereményjátékban is részt vehetett bárki, aki meglátogatta a civilek sátrait, és összegyűjtött legalább 5 db pecsétet a különböző játékos feladatok teljesítésével. A zárónapi Útlevél sorsoláson, kisebb-nagyobb nyeremények mellett, egy 2023-as SZIN bérlet volt a főnyeremény. Megérte játszani! Rekord számú útlevél került idén a gyűjtőládába, aminek a szervezők nagyon örültek, hiszen ez azt is mutatja, hogy nagy aktivitással vettek részt a látogatók a Falu bejárásában. A fődíj idei szerencsés nyertese pedig Jáksó Bence volt, így ő már biztosan ott lesz a 2023-as SZIN Fesztiválon. Aprócska széljegyzetként azt is megemlítjük, hogy bizony a tavalyi nyertessel is találkoztunk odakint, aki lelkesen gyűjtötte a pecséteket idén is.

A Civil Faluban a 360° ONLINE ifjú tagokkal megújult és kibővült stábja több rövid bejelentkezést tett, amelyeket Instagramon posztoltak, valamint a szervezetek képviselőivel interjúkat is rögzítettek, amik a Youtube csatornánkon megtekinthetők. További összefoglalókkal hamarosan jövünk, addig is a Civil Faluról készült fotóalbumokat, a Civil Falu, valamint a 360° Online Ifjúsági Magazin facebook oldalán találtok.

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark interjú
Árboc Közhasznú Egyesület interjú
Erzsébet Ifjúsági Alap interjú
CSEMETE Egyesület interjú
Nem Adom Fel Alapítvány interjú
Móra Ferenc Múzeum interjú
A Civil Útlevél nyereménysorsolás nyertese

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük