Elindult a 2023-as 360° STÁBor médiaworkshop

Elindult a 2023-as 360° STÁBor médiaworkshop

Elindult az idei médiaworkshopja a 360° ONLINE Ifjúsági Magazinnak az Alkotó Ifjúságért Alapítvány szervezésében, az Aktív Ifjúságért Egysület és a D2 Ifjúsági Központ közreműködésével. Ezzel az ingyenes, ötnapos programmal a média világának színfalai mögé vezetjük be a fiatal kortársainkat, és tárt karokkal várjuk őket a szerkesztőségbe is a tábor után.

Ami a 360° STÁBor programokat illeti: lesz a héten többek között videós és fotós alapokkal való ismerkedés, cikkírás elméletben és gyakorlatban, podcast és rádióműsor készítési feladatok, újságírás és TV-s tartalmak készítése is.

Én a tavalyi nyári tábor alkalmával csatlakoztam a 360° ONLINE szerkesztőséghez, őszinte örömömre nem egyedül. Egy dolgot remélek, és az nem más mint, hogy most is bővülni fog a mi kis csapatunk lelkes fiatalokkal, és ezért van ilyen sok színes program idén is, a STÁBorozóknak.

Az első nap délelőtti programja ismerkedős játékokkal kezdődött, mint például, a “Forgó szél”, az “Itt vagyok a teremben”, az “Én székem”, és a “Hogyan rajzoljunk szivárványt”. Az első játékban körbe ültünk, majd egy ember a kör közepén állva mondott egy véletlenszerű jellemzőt, ami többekre is igaz, és akire igaz volt, az fel kellett, hogy álljon a helyéről és más üres helyre kellet hogy üljön, így aki a leglassabb volt és állva maradt mondta a következő jellemzőt. Az utolsó kettő játékot emelném még ki. Az „Én székemben” neveket gyakoroltunk, ami úgy történt, hogy körbe raktuk a székeket, de egy üresen maradt, mivel valaki középen állt, és a célja az volt, hogy leüljön, de közben a tőle jobbra ülő gyorsan átült az üres székbe az „Én székem” mondatot követően. Az utolsó játékban a varázsszavak fontosságát ismerhettük meg. A levegőbe rajzoltunk, de a titka a dolognak a toll átvételekor a köszönöm és a átadásakor mondandó tessék voltak.

Egy rövid szünet után pedig ellátogattunk a Szeged Televízióba, ahol Cservenák Zoltán főszerkesztő fogadta a táborozókat, a stúdiótúrát pedig Fischer Gábor műszaki vezető tartotta. A társaság tanulhatott a tv működéséről és fajtáiról, illetve kipróbálhatta milyen egy hír felolvasása a Híradó stúdiójában. A fiatalok más szerepet is betölthettek.

Ebéd után a szegedi Somogyi-könyvtár Stefánia Fiókkönyvtár-klubja várta a STÁBor résztvevőit. Csoportokra lett bontva a társaság, majd szituációs játékok/helyzetmegoldó feladatok voltak. Az egyik részben például szuperképességeink voltak, amiket utálnánk birtokolni, és ezekkel kellett igazi szuperhős csapatként életeket mentenünk. Ezt a D2 Ifjúsági Központban egy csapatépítő Twister követett.

Ezek után megalakultak a STÁBor szerkesztőségei, mint a tavalyi táborban. Márkkal osztozom a feladaton, hogy három fiú „tanoncnak” segítsünk. Létrejött a KecsÁgy, A Szürke 5 Árnyalata, valamint a fiúké, ami a 360° a Föld körül névre hallgat. A nap zárásaként a szerkesztőségek húztak ki szavakat, amiket felhasználva egy rövid híradós anyagot kellett felvenniük. De nézzétek meg Márk videós összefoglalóját is a nap eseményeiről:

Langane Ében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük