Játékvárosban jártunk Gyulán

Játékvárosban jártunk Gyulán

14. alkalommal rendezték meg idén a Hetedhét Játékvárost Gyulán. Sokat hallottunk róla ezért elmentünk megnéztük milyen ez a közel másfél évtizedes múltú program. A tíznapos táborban általános iskolás korú (8-13 év) közötti gyerekek ismerkedhetnek meg a városi élet hétköznapjaival. Betekintést nyernek egy város működésébe, kipróbálhatják magukat több szerepben is.

A Játékvárosban is vannak hivatalok, munkaügyi központ, bank, rendőrség mozi, rádió, televízió, újság, és termelő műhelyek is. A gyerekek az egyes műhelyekben végzett tevékenységükért fizetést kapnak, melyet étkezésre, és szórakozásra is költhetnek. Tulajdonképpen ebben a tíz napban úgy élhetnek, mint a felnőttek a való életben. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is tizenegy településről, több mint kétszáz gyerek érkezett a Játékvárosba. A megvalósításban pedig nyolcvanöt szakember vett részt. Gyula németországi testvérvárosából, Ditzingenből is jöttek önkéntesek.

A tábor költségeit a szülők által befizetett díjon kívül, pályázati forrásokból, és önkormányzati támogatásból fedezik. A tábor, mint megtudtuk „szülőmentes övezet” csak előzetes egyeztetés után látogatható meghatározott időpontokban. Nemcsak a szülők, hanem szakemberek is érkeznek a Játékvárosba, ugyanis mintaprojektnek számít a hazai ifjúsági szakmában. A Hetedhét Játékvárosról, Szabó Enikővel a tábor szakmai vezetőjével, és a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület alelnökével beszélgettünk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük