Anime ajánló – 2024 téli szezon

Anime ajánló – 2024 téli szezon

Az elmúlt év az anime világ szempontjából igazán érdekes volt, megjelent Mijazaki Hajao utolsó filmje A fiú és a szürke gém,  folytatódott a Jujutsu Kaisen és a Demon Slayer, a One Piece és a Boku no Hero Academia egész évben ellátott minket új részekkel, és már a második évada jelent meg a Spy x Familynek. Ezeken kívül jelentek meg újabb animék is a negyedik szezonban. A mai témánk viszont az, hogy mit várhatunk a 2024-es téli anime szezontól,  ami január 6-án startolt el.

Az őszi szezon kezdetétől folyamatosan jönnek ki a Frieren:Beyond the Boundaries új részei. A főszereplőink küldetése, hogy elérjenek a Mennyország kapujába, de semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. A történet egy 10 éves utazás után kezdődik, amelyről csak utólagosan tudunk meg részleteket. Jellemző az animére a hatalmas karakterfejlődés, és az emberi kapcsolatok kialakulásának lassú folyamata.

Két hét kihagyás után folytatódott január 6-án az  The apothecary diaries. A történetünk főszereplője Maomao, aki egy egyszerű füvesember volt, mielőtt elrabolták volna. A belső palotában viszont előnyére vált, hogy ismeri a különböző gyógyfüveket és mérgeket. Az idő haladtával egyre több rejtély várja, hogy a lány rájöjjön a megoldásra, miközben dolgozik. 

Megjelent az A sign of affection, amely egy siket lány és egy világjáró fiú találkozásáról és románcáról szól. A megszokottal ellentétben most az egyetem a közeg, amelyben játszódik. Tanúi lehetünk annak, hogy nem szabhat határt a barátságnak és a szerelemnek az sem, hogy esetleg nem halljuk a másikat. Az akció szerelmeseinek sem kell aggódni, mivel végre kijött a Solo Leveling, amelynek már az animációja ígéretes. Kivételes módon az első pár részből az derül ki, hogy a főszereplőnk egy underpowered karakter, aki még így is belép a szörnyvadászok közé. 

Több év várakozás után, megjelent a harmadik évada  a Classroom of the Elite-nek. Bár középiskolában játszódik, egyáltalán nem megszokott a közeg: szinte már olyan mintha egy konkrét város lenne a kampusz. Itt tanul Ayanokoji és osztálytársai, akik folyton újabb megpróbáltatások elé kerülnek.  Folytatódik a Bottom-tier character Tomozaki-kun, amelynek a főszereplője Japán egyik legjobb online játékosa. Akármilyen jó gamer, sajnos annál inkább tekinti az életet egy rossz játéknak. Viszont Hinami Aoi elhatározza, megmutatja neki, hogy az élet igenis egy god-tier játék. A kérdés csak az, hogy közben mi alakult ki kettejük között?

Egy rendkívül érdekes romantikus anime jelent meg, a 7th time loop:The Villainess Enjoys a Carefree Life Married to Her Worst Enemy!. A főszereplőnk már hetedjére született újjá, az előző életében egy másik ország hercege ölte meg, előtte pedig a herceg által kirobbantott háborúban hunyt el. Most viszont Rishe ennek a hercegnek a menyasszonya. Vajon így is ki fog törni a háború? Vagy Rishe megakadályozza? Rishe képes lesz beleszeretni a fagyos hercegbe, akitől mindenki fél?

Egyik évadból sem maradhat ki egy új isekai anime. Bár már megszoktuk, hogy a főszereplő meghal és átkerül egy másik világba, ahol egy overpowered karakter lesz, ez most nem teljesen így van. A Fluffy Paradise-ban halála után találkozik az istennel, aki megkéri, hogy döntse el egy másik világ emberiségének a sorsát, cserébe kap szupererőt. A főszereplőnk azt választja, hogy megsimogathasson minden létező állatot, amely a későbbiekben néhány fennakadást okoz neki. 

Ha nem csak tényleges animéket szeretnénk nézni, hanem érdekel a kínai kultúra, akkor megnézhetjük a The psychic princess-t, amely az őszi szezon kezdetétől megjelenő donghua. Rendkívül hasonlít a már megjelent The raven of the inner palace animére, mivel mindkét esetben egy géniusz lány a főszereplőnk. Bár nem rajong a férjéért, szépen lassan mégis egy bizalmas kapcsolat alakul ki kettejük között.

Ez csak egy kis része annak, amelyek a szezonban megjelennek, viszont tiszta szívből tudom őket ajánlani. Ha esetleg nem akartok hétről-hétre várni az új részek miatt, lessétek meg a tavalyi év már befejezett animéit. Rengeteg ígéretes van közöttük.

Takács Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük