Szerdától szerdáig tart a következő tanév

Szerdától szerdáig tart a következő tanév

Egészen pontosan szeptember 1-től június 15-ig kell majd iskolába járni a 2021/2022–es tanévben – olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben. A legfontosabbakat összefoglaljuk nektek, de aki szeretné, a linkre kattintva bármikor elolvashatja. Aki már tervezi a következő tanév iskolán kívüli teendőit, annak hasznos információ a tanítási szünetek időpontja is. Sőt, talán ezt kíséri nagyobb érdeklődés. Lássuk hát!

Sorrendben az őszi szünet az első, amire október 23-ig kell várni és november 3-án már újra tanítás van. December 22-től január 2-ig lehet örülni a téli szünetnek. Tavasszal pedig április 13. az utolsó tanítási nap a szünet előtt. Ezt követően április 20-án várnak a tanárok újra az első napon – reméljük, nem dolgozattal. A tanév vége előtt még az érettségik időszaka borzolja a végzősök idegrendszerét, ez 2022-ben május 2-án kezdődik és június 24-ig, a középszintű vizsgák végéig tart. Aki már ősszel érettségizne, annak október 15-ig kell felkészülnie. Az őszi érettségi időszak október 26-ig tart – ez a szóbeli középszintű érettségik utolsó napja.

A felvételizőknek szóló központi felvételi vizsgára 2021. december 3-ig jelentkezhetnek a diákok. A központi írásbeli felvételi vizsga 2022. január 22-én zajlik majd.  A pótló írásbeli vizsgát pedig január 27-én lehet megírni. Az eredményekről február 7-ig mindenkit értesítenek.  A középiskolákba 2022. február 1-ig lehet jelentkezni.  A szóbeli vizsgákat 2022. február 22. és március 11. között tartják. A tanulói adatlapokat 2022. március 21-22-én lehet majd módosítani. A felvételről vagy elutasításról 2022. április 29-ig szintén mindenkit értesítenek majd.

A tanév utolsó napja 2022. június 15. minden nem érettségiző diáknak. Szerintünk ezt már most sokan várjátok, de addig is élvezzétek az idei nyarat, hiszen ez még előttünk van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük