Mozdulj meg! Tippek a kezdéshez

Mozdulj meg! Tippek a kezdéshez

A ZÖLD LAKadémia projethez kapcsolód podcastok sorában elkezdtünk a mozgással foglalkozni. Elsősorban arra kerestünk megoldásokat, hogyan érdemes elkezdeni sportolni. Ezek a tippek akkor is jól jöhetnek, ha mozogsz ugyan többé-kevésbé rendszeresen, de otthon nincs, vagy csak kevés sporteszköz áll rendelkezésre. Az elmúlt időszakban sokan szembesültek hasonló helyzettel amikor otthon kellett maradni, és nem mehettek el a konditermekbe. Ilyen esetekben a saját kreativitásunk szab határt a mozgásnak.

Első alkalommal a saját testsúlyos mozgásformákat tekintettük át. Hihetetlen, hogy mennyi lehetőség adódik arra, hogy mozogjunk, akkor is, ha teéljesen kezdő szinten állunk. Ráadásul a pénztárcánk mélyére sem kell nyúlnunk. Tulajdonképpen akár pénz befektetése nélkül is elkezdhetjük az új életünket, például egy rendszeres intenzív sétával. Az aerob mozgásra mindenkinek szüksége van, és a séta semmibe sem kerül. Természetesen itt nem a kutyasétáltatós tempóról van szó, hanem egy intenzívebb mozgásformáról. Aki edzettebb az kocoghat is. A kardiót és az aerobot az intenzitás különbözteti meg. Egy lassabb tempó, ami közben még éppen tudsz beszélni, biztosan aerob tartományban van. Ha ennél intenzívebb, már beszélhetünk kardió edzésről. A rendszeresen sportolók esetében azonban még a kocogás is lehetaerobb, hiszen ők edzettebbek.

A sétán kívül még van néhány saját testsúlyos mozgásforma, ami alaposan megmozgatja az izmainkat. Talán első pillantásra könnyűnek tűnhetnek ezek a gyakorlatok, ám magas ismétlésszámmal végezve, remek eredményt érhetünk el. A podcastban részletesen megis,merkedhetsz az alapokkal. Hallgass bele, és próbáld ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük