Városi Kulturális Piac Szegeden

Városi Kulturális Piac Szegeden

Kulturális intézmények és civil szervezetek költöztek be szombaton egy délutánra a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórába. A kiállítók standjainál érdekes játékok, a színpadon pedig színvonalas műsorok várták az érdeklődőket. Az eseményen a D2 Ifjúsági Központ és a 360° ONLINE stábja is részt vett.

A magyar kultúra napjához kapcsolódóan idén is megrendezte a Városi Kulturális Piac elnevezésű rendezvényt az Agóra. A program lényege, hogy a legtöbb városi kulturális intézmény, civil szervezet bemutatkozhat a látogatóknak, megismertetheti velük tevékenységeit, programkínálatát. Az eseményt minden évben színpadi programok is kísérik, ahol a szervezetek saját csoportjai kapnak lehetőséget a fellépésre.

A Szegedi Nemzeti Színház standjánál játékos totót lehetett kitölteni, s közben információt kaphattunk a Szegedi Szabadtéri Játékok nyári produkcióiról. A Somogyi-könyvtár asztalánál 3D nyomtatóval készített kulcstartót vihettek haza a látogatók, valamint különféle robotokat is programozhattak. A bátrabb gyerekek és felnőttek még kígyót is simogathattak a Szegedi Vadaspark munkatársainak jóvoltából. A Talentum Alapítvány az önkéntességet is népszerűsítette. A szervezetek egy-egy rövid feladat megoldásáért cserébe tombolát is adtak.

A díszteremben színpadra lépett többek között a Daily Swing Együttes, az Argenteus Hangműhely és a Rókusi Általános Iskola Kicsinyek Kórusa. A délután folyamán különböző stílusú tánccsoportok is képviseltették magukat, például az Akropolisz Táncszínház, a Pavane Táncegyüttes, valamint a Kozmosz Táncegyesület. A fellépők között több népzenei és néptáncos bemutató is volt. Citerázott a Tápai Hagyományőrző Együttes is, akiket a Délikert Táncegyüttes néptánc fellépése követett.

A nap zárásaként került sor a tombolasorsolásra, így értékes nyereményeket kaphattak a résztvevők. Jövőre is beszámolunk az eseményről.

Benkő Márton

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük