Tévedések vígjátéka – rendhagyó vetítés

Tévedések vígjátéka – rendhagyó vetítés

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada rendhagyóan alakult a veszélyhelyzet miatt, ám a fesztivál szervezői nem hagyták a közönséget előadások és kulturális kikapcsolódás nélkül. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon tartott előadások mellett a Dóm téren Ajándékkoncerttel és az AKÁRKI előadással várták az érdeklődőket. Az idei év különlegessége volt a Fogadalmi templom előtt felállított LED fal is, amelyen az előző évadok népszerű előadásait lehetett megtekinteni a csillagos égbolt alatt.

Stábunk a Tévedések vígjátéka vetítését követően készített interjút az egyik nézővel.

Hogyan esett a választásod erre a daradbra?

Hallottam, hogy néhány korábbi darabot levetítenek a Dóm téren, és mondanom sem kell, hogy megörültem annak láttán, hogy az egyik kedvencem is köztük volt, a Tévedések vígjátékaGyorsan be is jelöltem, hogy ott leszek. Ki nem hagytam volna, hiszen a vetítővásznon jobban látszódtak a színészek és olyan részletek, amit a nézőtérről nem is látnánk. Ráadásul szerettem volna újra látni azokat a vicces a jeleneteket, amelyeket korábban az előadáson láttam. Jó volt újra átélni az emlékeket.

A darabot először 2015-ben lehetett látni a Szabadtérin. Ez volt az első prózai mű, amelyet Te láttál is. Hogyan emlékszel vissza az előadásra?

Emlékszem, hogy voltak aggályok, hogy vajon megállná-e a helyét egy ekkora színpadon. De szerencsére igen: az emberek sokat nevettek és tapsoltak, élvezték a darabot – ahogy én is. Nem ismertem Shakespeare-nek ezt a művét, hogy viszonyítani tudjak, de nem is akartam. Úgy volt jó, ahogy volt, és a legjobb az egészben, hogy sikerült személyesen is találkozni a színészekkel, fotózkodni velük, beszélni velük pár szót. Maradandó élményt kaptam. És képzeljétek annyira tetszett a nézőknek, hogy következő évben, 2016-ban is újra játszották – igaz csak egy napot, de örülök, hogy én is láthattam ismét. 

Fotózkodás a szereplőkkel 2015-ben

Mesélj egy kicsit a vetítésről!

Kellemes emlékekkel indultam el a Dóm térre, hogy újra láthassam. Az elején tartottam attól, hogy nem fogok bejutni, mivel korlátozott volt a férőhely, ezért már 7 órakor odaálltunk édesanyámmal, aki szintén nagy rajongója volt a színdarabnak. Szerencsénkre nem volt tömeg, és le tudtunk ülni oda, ahova szerettük volna. A vetítés 8 órakor kezdődött. Furcsa volt egy vetítőn keresztül nézni az előadást, de ugyanolyan élvezhető volt. Végignéztük, és ismételten jókat nevettünk azokon a poénokon és jeleneteken, amiken régebben is, amikor láttuk. Őrültem neki, hogy újra részese lehettem ennek az élménynek.

Kinek ajánlanád a Tévedések vígjátékát?

Remélem, egyszer még vissza fog térni a Szabadtéri színpadára, de ha nem, akkor is kellemesen fogok visszagondolni rá. Ha szeretnétek jobban megismerni a darabot akkor keressetek rá William Shakespeare – Tévedések vígjátékára, és kiad mindent, amit tudni kell róla, és valószínűleg az előadásról is fogtok képeket találni. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a humort, esetleg csak az író alkotásáért van oda. Ha valamilyen csodálatos módon lehetőségetek van rá, hogy megnézzétek, ne hagyjátok ki!

Köszönjük a beszélgetést! További szép nyarat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük