Így telt a IX. Kö7

Így telt a IX. Kö7

Ha esetleg lemaradtál volna a Kö7-ről, ejnye-bejnye, de sabaj, összefoglalom – de csak neked. Maradjon ez a mi titkunk, jó? Először is egy nekem is fun facttel kezdem, amit csak kilogikázni nem logikáztam ki. Az pedig az, hogy ennek kellett volna lennie a tizenegyedik Kö7-neki, de mivel a 2020-as és a 2021-es évet úgymond “megkoronáztuk”, így az a két év kiesett. De térjünk is vissza a mi kis titkunkra, a Kö7 IX-re. 

Hétfőn Móra Ferenc Múzeum dísztermében volt a megnyitó, ahol fellépett a Kiss Ferenc Kürtegyüttes, és beszédet mondott Szatmári Csilla, a Móra Ferenc Múzeum közművelődési osztályvezetője, valamint Papp Dénes, a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum alumnusa, korábbi Kö7 szervező. A feladatom eközben egy totál felvétel elkészítése volt. A megnyitó után Kölimpiai Játékok néven egy tízállomásos középiskolás vetélkedővel vártuk a fiatalokat, ahol 3-5 fős csapatok interaktív feladatokon vettek részt, amiknek a témája nem volt más, mint városunk, Szeged, illetve visszatért a retro mint téma. Nem tudok részletes bemutatót írni ezen állomásokról, ugyanis sehol sem töltöttem jelentősebb mennyiségű időt, illetve csak háromhoz látogattam el. Ezek nem voltak mások mint, a REÖK, ahol a Talentum Alapítvány külföldi önkéntesei olvastak fel magyar közmondásokat, és vissza kellett mondani. Voltam Belvárosi Moziban, ahol a csapat tagjai ügyességi feladatokban mérhették össze a tudásukat, majd a Móra Ferenc Múzeum kertjében zártam a nap e részét. Az eredményhirdetés az IH Rendezvényközpontban került megrendezésre. A nyertes csapat a “Menő csapatnév függőben“ lett, és a tagjai SZIN napijegyekkel lettek gazdagabbak; a második helyezett, a „GD Fiúk” a Szegedi Nemzeti Színház egyik előadására kapott jegyeket, és a bronzérmesek, a „966” csapata szabadulószoba belépővel mehetett haza. 

A keddi nap volt az első ezen a héten, hogy szabadulószobával várhattuk az érdeklődőket a D2 Ifjúsági Központ épületében. Aznap a szabadulószobán kívül volt lehetőség társasjátékozni, képregényalkotókkal beszélgetni, de retro tárgyfelismerésre is volt alkalom. A napot a Belvárosi Moziban zártuk, ahol megnéztük az Adam Sandler klasszikust, a Kellékfeleséget. 

A szerdát is a D2-ben töltöttük. Szinte ugyanazokat a programokat ajánlottuk. Számomra abban különbözött, hogy bezártak az egyik szabadulószobába, mivel csatlakozhattam plusz egy játékosként – persze, hogy negatív rekordot is döntöttünk a több, mint ötvenöt perccel. A napot Kahootozással zártuk retro tematikában. Anna ezen a napon lepett meg olyan szinten, hogy sikítottam egyet, és majdnem leestem a székről, majd röhögőgörcsöt kaptam, pedig csak lejött Szegedre Pestről. 

Csütörtököt az Szegedi Városi Kollégium Székhelyintézményében tartottuk meg. A résztvevők pecsétgyűjtéssel nyereményjátékon vehettek részt: aki öt standot látogatott meg, választhatott a garantált müzlik vagy sütik közül. Aki hetet vagy tízet, indulhatott a sorsoláson is, ahol táblás csokikat, kisebb ajándékcsomagokat, képregénycsomagot vagy akár színházjegyet is nyerhetett. Számos intézmény, cég és civil szervezet települt ki.

Pénteken a Kö7 bevette a JATE Klubot, ahol kihirdetésre került az idei Szeged Legmenőbb Tanára verseny győztese, aki Dr. Kopasz Zsoltné, a Szegedi Eötvös József Gimnázium tanára lett.

A hírt a Room824 szegedi banda koncertje követte. Amit pedig a The PaleoStones nevű zenekar vett át. Mindkét zenekarral készült interjú – tessék megnézni, ahogy elérhető lesz!

Szombaton pedig Vásárhely történelmén keresztül ismerhettük meg a várost egy clue-hunt formájában, ahol QR Kódokra vadásztunk az épületek falain. A nap helyszíne és szervezője a Vásárhelyi Ifjúsági Klub volt. Kifejezetten élveztem. Ezt szabadfoglalkozás követte, ahol léghokizni, billiárdozni, PSezni, pingpongozni mind volt lehetőség. Imprózást is kipróbáltuk az ImPro Pont csapatával. A napot pedig Tini Discóval zártuk. Engem személy szerint megleptek a srácok, zeneileg megfeleltek, sőt felülmúltak egy-egy DJ-t. 

Szóval röviden-tömören ennyi – de ez csak az én szemszögem. Sajnos nem tudhatjátok, hogy miről maradtatok le, ezért Kö7 10 egy must have, hogy ne csak az én cikkemből legyen nektek élmény. 

Langane Martos Ében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük