Elkezdődött a Kö7 2023

Elkezdődött a Kö7 2023

Ismét a középiskolásokról szól a hét Szegeden. Immár nyolcadik alkalommal mutatkoznak be középiskolás alkotók a város különböző kulturális intézményeiben a legkülönfélébb művészeti ágakban. A megnyitó idén a Szent-Györgyi Albert Agórában volt. A rendezvénysorozat megnyitóján Orbán Hedvig igazgató köszöntötte a jelenlévőket, majd Dr. Tóthné Facskó Zsuzsánna, a Szegedi Városi Kollégium Janikovszky Éva Tagintézményének vezetője, és Dérné Bozóki Éva, a Tisza-projekt koordinátora megnyitották a középiskolások alkotásaiból álló kiállítást.

Az első napon, ami idén – az eddigi hagyománytól eltérően – keddi napra esik, kiállításmegnyitóval és a deszki Bánát Szerb Táncegyüttes bemutatójával készültek a szervezők. A kiállításon diákok alkotásait lehet megtekinteni a tanév végéig, az Agóra aulájában. A „Tisza” tematikájú kiállítás alkotásait a Szegedi Városi Kollégium tagintézményeinek diákjai készítették, amelyhez két videóanyag is tartozik, amik szintén megtekinthetők a helyszínen is, valamint a Kö7 Youtube csatornáján: az egyik videóban a makketten is bemutatott fokgazdálkodásról mesélnek a gyerekek, a másik videó Tóth Béla Tiszajárás című könyvéből készült. De láthatók más témában készült munkák is, amiket egyénileg küldtek el szegedi diákok. Az alkotások között makett, festmény, vers, valamint digitális képek és fotók is szerepelnek.

A Heti Közélet beszámolója a Kö7 megnyitóról

Milyen programok várnak még a héten a Kö7 látogatókra?

A Kö7 második napján, szerdán koncertek kapnak hangsúlyt. Fellépők lesznek az Essential Rampage és a Room824 együttes.

Csütörtökön a Szegedi Városi Kollégium Székhelyintézménye adja a helyszínt, ahol változatos programokkal, kreatív feladatokkal kapcsolódhatnak ki a résztvevők. Több szervezet és intézmény standdal is kitelepül. Itt lesz a Somogyi-könyvtár, a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola fodrász tanulói, a Nemzetiségek Háza, az American Corner Szeged és még sokan mások.

Pénteken, a Kö7 negyedik napján, a D2 Ifjúsági Központban társasjátékok és képregények várják a fiatalokat. De az is kiderül, ki lesz „Szeged Legmenőbb Tanára”! A szavazás már zajlik a @ko7szeged instagram oldalon, és egészen június 1. éjfélig tart.

A Kö7 zárónapja szombat lesz, a 30. születésnapját ünneplő Alternatíva Egyesület GyepesMód Közösségi Terében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük