Aranytól csillog a Traviata díszlete – Tóth Kázmér díszlettervezővel beszélgettünk

Aranytól csillog a Traviata díszlete – Tóth Kázmér díszlettervezővel beszélgettünk

Stábunk a Szegedi Szabadtéri Játékok La Traviata próbáján járt. Megtekinthettük a  próbát a színészeket és jelmezeket a díszletet. Végül pedig magát az előadást is láthattuk. 

A Dóm téri színpad Európa egyik legnagyobb szabadtéri színpada, ezért a díszletnek, és minden kiegészítő kelléknek nagynak kell lennie. Ugyanakkor a biztonságra is figyelni kell, hiszen a színház veszélyes üzem.  A La Traviata díszletének egyik fő eleme egy csillár, ami méretei miatt impozáns, de nemcsak a látvány miatt érdekes. 

Interjút készítettünk Tóth Kázmérral, a La Traviata díszlettervezőjével, akitől megtudtuk, hogy mennyi idő szükséges a díszlet megtervezéséhez és a végleges gyártáshoz.  Milyen szempontokra kell oda figyelni egy ilyen egyedülálló díszlet kapcsán a rendezővel és jelmeztervezőkkel együttműködve? Mi volt eddigi legmegfogóbb munkája és mióta dolgozik együtt a Szabadtérivel és a Szegedi Nemzeti Színházzal.? Nézzétek meg a beszélgetést melyből még sok más érdekesség is kiderül. Megtehetitek a videóra kattintva itt:

Nagy élményekkel mentem el a próbáról. Ajánlom mindenkinek: ha tehetitek, nézzétek meg a Szabadtéri egyik produkcióját, akár egyedül vagy párotokkal, családdal, barátokkal. Hatalmas élmény lehet kicsik és nagyok számára is. A La Traviatán kívül az idei évadban a Szegedi Szabadtéri Játékok másik önálló, saját produkciója a Chicago musical, melyet augusztus 12-től láthattok a Dóm téren. 

Jáksó Bence Donát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük