Bővül az Is0verse?

Bővül az Is0verse?

A mai témánk nem más mint az, aki rövid videóival meghódította az interwebet. Is0kenny Speak Up című nótajáról lesz ma szó. De szót ejtek arról, hogy is kezdte a tartalomgyártást, és hogyan építette a saját világát teli egyedi szereplőkkel. Ezt a világot úgy hívja: Is0verse.

Is0kenny tartalma három korszakra bontható. Az ELSŐben rappereket személyesített meg, és a hangjukat utánozta. Köztük volt például Rod Wave, Roddy Ricch, 21 savage és 6ix 9ine. Az első karantén idejéhez köthetők korai skitjei (helyzet paródiái), amiket akkor még egyetemistaként csinált. A korszak legnépszerűbb videó sorozata nem más volt, mint amikor a rappereket megkérdezi Is0, hogy mit szeretnének enni.

Ezzel ellentétben a MÁSODIK korszak már csak különféle saját karaktereket tartalmaz, ahogy a stúdióban rappelnek és interaktálnak egymással – ugyanúgy rap formájában. Később ezekből összerakott egy YouTube exkluzív albumot az Into The Is0verse Vol. 1-et, amit a Pókember: Irány a pókverzum eredeti címe inspiralhatott – a borítót pont annyira, mint a nevét. Ennek az albumnak a karakterei közé tartozik például a „tesó” az 1800-as évekből, a „csendes srác”, az egyetemi „party állat” és az „okos srác” (nyers fordításokkal persze). Arról nem is beszélve, hogy minden egyes 1:00-1:30 perces videójában lévő stúdiófelvételekből csinál egy teljes verziót, az intrója és outrója nélkül.

Aztán itt a HARMADIK korszak, ahol megmaradt a másodikból az, hogy éppen számot vesznek fel, de nem volt eddig a karakterek között semmi közös esemény vagy kommunikáció. Most inkább az olyan karakterekből van több, akik csak egy videóig lesznek képernyőn. Erre példa az a tesó, aki fütyül az alapra és az a tesó, aki tüsszög az alapra. Viszont úgy tűnik, hogy a Speak Up sztárja, a tesó, aki motyog az alapra, több képernyőidőt fog kapni. Sőt már saját videóklipet is kapott. Az meg csak Is0-n múlik, beleépiti-e vagy sem.

Személy szerint szívesen látnám Into The Is0verse Vol. 2-ben. Pont a második korszak miatt gondolom őt egyedinek. Gyakorlatilag zenei multiverzumot csinált, ahol mindenkinek megvan a története és néhány egybe fonódik.

Langane Ében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük