Sweet harmony – nemzetközi projekt a tartós párkapcsolatokért

Sweet harmony – nemzetközi projekt a tartós párkapcsolatokért

A Szegedi Baptista Gyülekezet és a nagyváradi Azzur-Elat Egyesület együttműködésében valósul meg a „Sweet harmony – projekt az élethosszig tartó párkapcsolatok érdekében” című projekt, melynek keretében számos képzésre és egy kutatási folyamatra kerül sor.

Az Erasmus+ Program támogatásával megvalósuló projekt során a két szervezet az elmúlt évek negatív tendenciáira kíván válaszokat nyújtani, amelyek során megfigyelhető volt a válások megnövekedett száma, illetve a házasságok számának nagy mértékű csökkenése. A koronavírus járvány még inkább fokozta a problémákat, sok esetben sérültek a társas kapcsolatok, megnőtt a depresszióval összefüggő betegségek száma, és sok fiatal számára hosszú ideig gyakorlatilag lehetetlenné vált a párkapcsolatok kialakítása.

A projekt többek között ezekre a problémákra kíván reagálni. A bevonásra kerülő fiatal, párkapcsolatban élő személyeket professzionális képzések során hasznos útmutatásokkal látja el arra vonatkozóan, hogyan lehetséges egy harmonikus, hosszú távú együttélés fenntartása. A résztvevők a családon belüli konfliktusok megelőzésével, családon belüli és családok közötti kapcsolatok építésével, kommunikációval, valamint a férfi és női szerepekkel kapcsolatban fognak ismereteket elsajátítani.

A projekt több fázisban valósul meg. Tizenöt kiválasztott pár kerül bevonásra a hosszú távú képzési folyamatba, amelynek keretében maguk is fognak egynapos, úgynevezett „Randevú” képzéseket tartani, valamint részt vesznek egy kutatásban, amelynek során feltérképezik, hogy a különböző szektorokban tevékenykedő szervezetek milyen intézkedéseket tesznek a párkapcsolatban élők érdekében. A tevékenységsorozat eredményeként egy összefoglaló módszertani kiadvány kerül elkészítésre és terjesztésre.

A projektről bővebb információ hamarosan a Szegedi Baptista Gyülekezet weboldalán lesz elérhető.

A projekt célkitűzéseiről, az eddigi tevékenységekről és a következő lépésekről stábunk Balázs Andréval beszélgetett, aki a Sweet Harmony projekt magyarországi tevékenységeinek szakmai vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük