Ilyen volt a Civil Faluval és a stábbal a SZIN csütörtöki napja

Ilyen volt a Civil Faluval és a stábbal a SZIN csütörtöki napja

Ahogy láthattátok én is kint voltam idén a Civil Faluban, mint a 360° ONLINE Ifjúsági Magazin stábjának zene felelőse. A napot a Civil Falus anyagok fel- és lekonfjának felvételével kezdtük a többi stábtaggal, miután körbe vezettek minket a SZIN területén. Én lehettem a „hangtechnikus” ez idő alatt. Ha nem nyomok meg egy gombot nem lett volna hangja a felvételeknek. 

Ezután megnéztük a SZIN standjait, néhol meg is álltunk kipróbálni a programokat. Az SZTE volt az első állomás, és mint leendő szegedi egyetemi hallgató, én voltam a logikus választás a feladatra, de miután kiderült mi a feladat rögtön elment a bátorságom. Volt SZTE-s hallgatók képeit kellett a nevükkel összekötni. De végül sikerült, és kaptam egy volt SZTE hallgatókról írt könyvet.

Másodiknak a Pickhez mentünk. Mivel kézilabdázom lassan 3 éve, kíváncsi voltam felnőtt kapunál mennyire tudom a sarkokat kilőni. Én nem voltam olyan sikeres, de a kollégák annál inkább, ennek eredményeképpen választhattak egy Pick Szeged brandinggel ellátott terméket.

A Nem Adom Fel állomása következett, amihez visszamentünk a Civil Falu területére, ahol Márk kollégámmal kerekesszékkel versenyeztünk, illetve a feladat egy kis akadálypálya volt. Erről készült is egy Instagram story azt hiszem… Utána pedig a Somogyi-könyvtár következett, ahol vakon raktunk össze emberi arcokat, majd lehetett könyvet választani jutalomként. Persze be volt az összes teljesen fedve és csak a témáját írták a csomagolásra.

Annáék mentek még egy kört és interjúkat vettek fel, míg én visszavonultam a bázisra ebédelni egyet. Azután elhagytam a Civil Falus bázist, mivel ott lettek felvéve a Civil Podcastok, éppen az Őrültech felvétele kezdődött… és azt az instrukciót kaptuk, hogy a felvétel alatt ne járkáljunk ki-be, vagy legyünk csendben.

Délutántól a Civil Falu zárásáig, este 19 óráig jártam a SZIN területét és rengeteg ismerősnek mondtam, hogy gyűjtsön pecsétet a civil standoknál ugyanis lehetett nyerni bérletet is a jövő nyári SZIN-re. Ott jöttem rá milyen kicsi Szeged. Sikerült meggyőzni a többséget, hogy játszanak. Sajnos nem tudom leellenőrizni, de ígérték, és miért ne hinnék nekik? 

A SZIN szponzorok játékait is kipróbáltuk a vacsi szünetem előtt: a kollégák biciklin izzadtak míg én sörpongoztam sör nélkül. Hadd magyarázzam el. Szóval, ugyanúgy ki volt rakva egy piramis a poharakból, de csak a velem szemben lévő oldalon, és az volt a feladatom, hogy minél többször beletaláljak a poharakba a pingponglabdával. Sajnos nem értem el a nyeremény megnyeréséhez a minimális találatot, de mégis elvihettem, mert segítettem összeszedni a lasztikat, és még többet is találtam, amiket visszaszolgáltattam az állomásnak. Hálából még is kaptam egy Nissin tornazsákot.

Na de, térjünk is rá inkább a koncertekre. A Halott Pénzre mentünk el először, és kellően telt háznak tűnt a Borsodi NAGYSZÍNPAD előtt. Már a koncertet megelőző fél órában alakult a tömeg. Annyira, hogy 21 óra után pár perccel, az első két számot követően már alig tudtam kimenni a vacsorámért az első sorból. Szóval csak az első kb. 6 percet láttam, illetve az utolsó 10 percet. Pedig ott szerettem volna lenni, mivel a banda számomra egy se veled se nélküled kapcsolat, jó dalaik vannak ugyan, de szerintem agyon játsszák a rádiók, amikor kijön egy új dal.

A második fesztiválos koncertem az általam nem annyira ismert Carson Coma koncertje volt, ahova a stábos kollégákat kísértem el. Ott olyan éjfélig voltam. Most az elejétől hátul maradtam. Majdhogynem tele volt a bp NAGYSZÍNPAD, habár lehetett közlekedni a nézőtéren. Nem láttam nagy mozgást, aki ott volt az végignyomta a koncertet. De becsatlakozók sem igen jöttek. Azért sajnálom, hogy nem tudtam több dalukból készülni, mert összességében hangulatos volt.

Végül a napot a srácok nélkül, de korántsem egyedül a CIB Bank Arénában Metzker Viktória x Friends társaságában zártam. Ott összefutottam volt iskolatársakkal, jövendőbeli szaktársakkal, főgólyákkal az egyetemi gólyatáborból. Na itt viszont tényleg alig lehetett menni, akármerre is akartál volna, egészen a végéig tele volt a sátor. És aki nem itt kezdte a hajnalt, az biztosan itt fejezte be. Nagyon máshogy nem tudom megfogalmazni mint, hogy energetikus szett volt mind a négy DJ-től (Stadiumx, Metzker x Yamina, Koósz Milán).

Azt kell mondjam, összességében a csütörtöki nap sokkal jobb volt, mint amire számítottam.

Langane Ében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük