Molnár Ferenc: Liliom – Külvárosi legenda 7 képben

Molnár Ferenc: Liliom – Külvárosi legenda 7 képben

A Szegedi Gyermekszínház növendékei hamarosan újra színpadra állnak. A gyerekeket utoljára 2019-ben láthatták a nézők a Padlás című musical keretein belül. Ehhez képest most egy komolyabb, felnőtteknek szóló darabot ad elő a 10-18 éves korosztály. A megtekintés 14 éves kor felett ajánlott.

A Liliom egyszerre két helyszínen játszódik, egyik helyszíne a Városliget, a másik pedig a Másvilág. A helyszínek hiteles életre keltése nem csak az egyedüli nehézség a darabban, ami a fiatal színészekre hárul. Meg kell jeleníteniük az első világháború előtti világot úgy, hogy a felnőttek életét mutatják be általa. Több fontos témát foglal magában a mű: ilyen a családon belüli erőszak, fiatalkori terhesség, szegénység, de megjelenik benne a barátság is. Bár prózai darabról van szó, a társulat belecsempészett zeneszámokat, amelyek biztosítják a 20. századi hangulatot. Az élőzenéről a zongoránál ülve, Flórián Gergely gondoskodik. A darabot rendezte Csomor Ágnes.

Csomor Ágnessel a Szegedi Gyermekszínház művészeti és gazdasági igazgatójával, a Liliom c. darab rendezőjével beszélgetett Szántó Márk a március 19-én bemutatásra kerülő új darabról. Ágnes mesélt nekünk arról, hogyan esett a választásuk erre a műre, hogyan fogadták a gyermekszínészek a darab komolyságát, meddig tartott és milyen volt a felkészülés folyamata. Kérdeztük őt a jelmezekről, a díszletről, a szereplőkről és a bemutatóról is. Az elkészült interjút meghallgathatjátok Spotify-on is, vagy Youtube-on az alábbi videóban:

Az előadás 90 perces, a felénél egy 10 perces szünettel.
Előadások időpontja:
2023. március 19. 19:00
2023. március 20. 19:00
Helyszín: 6725 Szeged, Rákóczi u. 1. (Alsóvárosi Kultúrház)
Jegyinformációk itt érhetők el.

Videó a próbákról

Takács Anna
🎙 Szántó Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük