Gasztrotúra Szegeden // A koreai konyha

Gasztrotúra Szegeden // A koreai konyha

Újra kinyitott Szeged egyetlen koreai étterme, a KIM Korean Chicken. A vírusos időszak őket sem kímélte, de sok ember örömére újra várja a kedves vendégeket.

Sok fiatal szeret ide betévedni, de ugyanúgy egyetemisták és külföldiek is, de természetesen az idősebbek is szívesen jönnek el.

A Mad Crew tánccsoport néhány tagja is meglátogatta a helyet. Már nagyon vártuk, hogy újból ehessünk azokból a finomságokból, amikből eddig is.

Szerethető a hely, a kiszolgálás megfelelő, kedvesek és gyorsak. Az ételek pedig nagyon finomak. Ezen a helyen a laktóz és glutén érzékenyek is tudnak enni, mert olyan alapanyagokból dolgoznak, ami lehetővé teszi számukra is a tartalmas étkezést. De a vegetáriánus vagy vegán életmódot élők is tudnak találni maguknak valót az étlapon. A koreai ételekről tudni lehet, hogy változatosak, sokszínűek, és általában véve egészségesnek mondhatóak. A zöldségek a húsokkal nagyon jól harmonizálnak, de magában egy zöldséges étel is tud nagyon finom lenni és eltelíteni az ember gyomrát. Akadnak nagyon fűszeres és csípős ételek is, ez kedvező lehet olyanok számára, akik szeretik a csípős dolgokat.

A mi kis csapatunk a képen látható ételeket kóstolta:

Bulgogi Menü (serpenyőben párolt koreai disznóhúsos menü): rizs + kimcsi + hínárleves + Ssamjang szósz + saláta a párolt, zöldséges disznóhús mellé

Zöldséges Mandu szójaszósszal és szójakrém leves algával

Húsos Mandu szójaszósszal és szójakrém leves algával

Csapatunk nagyon jól érezte magát, az étel pedig nagyon laktató volt. Ajánljuk mindenkinek ezt a kis hangulatos éttermet, aki érdeklődik a koreai vagy ázsiai konyha iránt – mindenképpen érdemes kipróbálni. Aki csak szeretne úgy ízeket kipróbálni, bátran térjen be.

További ízletes fogások:

Bibimbap zöldséges rizs + miyog szójakrémleves

Mandu Ramjon tesztalevesek

Húsos és zöldséges mandu kimchivel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük