Pilcz Roland a rajzos füzetekről, a külföldi csatornákról és az elhatározásról

Pilcz Roland a rajzos füzetekről, a külföldi csatornákról és az elhatározásról

Pilcz Rolandot sokan ismerik a képregényalkotók és rajongók világában, hiszen tizenöt éve készíti saját sorozatait egyszemélyes stábként. 

“Azt már nem tudnám megmondani, hogy ki volt az első karakterem, de volt egy csomó.”

A hétvégi rajzfilmek, a külföldi csatornákon látható filmek és a bátyja rajzai inspirálták és motiválták Rolit a kezdeti időszakban. Kicsi füzeteket készített, amelyeket saját rajzaival töltött meg.

“Túlzás lenne azt mondani, hogy Indiana Jones ihlette Kalyber Joe-t; nagy hatással volt rá.”

Roland egyetemi évei alatt úgy döntött, hogy belevág egy saját, nyomdában elkészített képregény kiadásába, amely az első Hungarocomixon debütált 2005-ben.

Munkássága különleges, hiszen a történet kigondolásától, a hozzá rendelt képi világ megalkotásán át a szövegek megírásáig a teljes alkotófolyamatot egymaga végzi.

“Az első, teljesen digitálisan készült képregényem az YKX első része volt.”

Roliban mindig is megvolt a fejlődés iránti vágy és igény: a ceruzás miniképregényektől mára eljutott a teljes mértékben digitálisan rajzoltig. A technika változott, de a jól felépített, kifinomult humorral fűszerezett történetvezetés megmaradt.

Hallgasd meg a teljes beszélgetést, amelyből kiderül, hogyan is indult Pilcz Rolandnál a képregények iránti rajongás, és hogyan lett egyre ismertebb alkotó!

Kíváncsi vagy, hogy zajlott a beszélgetés? Nos, így!

Követed már Pilcz Roland hőseinek oldalait? Kukkants rá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük