Találd ki magad!  Pályaválasztási Napok

Találd ki magad! Pályaválasztási Napok

Sokan keresték a leendő szakmájukat a Pályaválasztási Napokon október 12-14 között a Szentgyörgyi Albert Agórában. A huszonkettedik alkalommal megrendezett eseményen a szakképző intézményeken kívül gimnáziumok, egyetemek és civil szervezetek is bemutatkoztak. Ki lehetett próbálni szakmai fogásokat, és nyelvi teszteken mérhették le tudásukat a diákok. A szervezők arra is gondoltak, hogy az egyes szakmákat valós környezetben is megismerhessék az érdeklődők.

Az üzemlátogatásokon több, mint harminc cég nyújtott betekintést a náluk végezhető munkába. A legszebb stand díját idén a Galamb József Mezőgazdasági Iskola kapta. Aki pedig részt vett az Instagramon a fotós játékban, értékes okosórával gazdagodhatott. A standoknál lehetett madáretetőt, kulcstartót készíteni, robotot programozni, de akár kolbászt is tölthettek a diákok.

A háromnapos rendezvény „családi napján”, szombaton csatlakoztunk a stábtagokkal a D2 Ifjúsági Központ és az Aktív Ifjúságért Egyesület közös standjához a 360° ONLINE tevékenységeinek bemutatására, és persze fotózni az eseményeket. A D2 a középiskolásoknak kínált szolgáltatásait mutatta be. A Civil Piachoz hasonlóan az Európai Unió által nyújtott nemzetközi lehetőségekről adtak tájékoztatást az érdeklődőknek az Eurodesk „Time to Move” kampányának keretében.

Mi pedig, elmeséltük a nyári 360° STÁBor médiaworkshophoz kapcsolódó élményeinket, mivel az ötnapos workshop sorozatot is ilyen, fiataloknak szóló pályázatból valósítottuk meg. Ezúttal is készítettünk fényképes összeállítást a rendezvényről, amit a Facebook oldalunkon tekinthettek meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük